ΣΟΚ: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά

ΣΟΚ: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά

Θλίψη για τον περίφημο άνθρωπο του κινηματογράφου...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο λόγος για τον κινηματογραφιστή Άλεν Ντέιβιο, που είχε συνδέσει το όνομά μια με δεκάδες κινηματογραφικές επιτυχίες, μεταξύ αυτών και του μλποκ μπάστερ «E.T. ο Εξωγήινος».

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε επιπλοκές που προκλήθηκαν από τη νόσο covid-19. Ο Αμερικάνος κινηματογραφιστής γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα στις 14 Ιουνίου του 1942, αλλά μεγάλωσε στο Λος Άντζελες, όπου στα τέλη των 60s γνωρίστηκε με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Για τη δουλειά του ως διευθυντής φωτογραφίας στις ταινίες «Το Πορφυρό Χρώμα» (The Color Purple), «Η Αυτοκρατορία του Ήλιου» (Empire of the Sun), «E.T. ο Εξωγήινος», (E.T. The Extraterrestrial), «Avalon» και «Bugsy» ήταν πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας.

Επίσης, κινηματογράφησε τη σεκάνς στην έρημο Γκόμπι για την ταινία «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» (Close Encounters of the Third Kind) και δούλεψε για το » Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (Indiana Jones and the Temple of Doom). Θεωρείτο ως μετρ των φώτων.

Sejarah-Film-ET-Extra-Terriestrial-Yang-Menarik.jpg

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ