Κορονοϊός: Πώς θα παρακολουθούν Apple και Google τους πάντες για κρούσματα Covid-19

Κορονοϊός: Πώς θα παρακολουθούν Apple και Google τους πάντες για κρούσματα Covid-19

Ο δαιμόνιος τρόπος και μια αναπάντεχη συνεργασία που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διαχείριση της πανδημίας

Πολύ πρόσφατα, Apple και Google εξέπληξαν τον κόσμο ανακοινώνοντας ένα σύστημα για την εκτεταμένη ανίχνευση επαφών, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19.

H προσπάθεια μετρά ελάχιστες μόλις βδομάδες, όπως ισχυρίστηκαν οι δύο κολοσσοί, και βασίζεται σε μια απλή ιδέα.

Όσο η καμπύλη επιπεδώνεται στον κόσμο και οι σκέψεις για άρση του lockdown γενικεύονται, πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα πλάνο «ελέγχου και ανίχνευσης».

Όσο προκύπτουν νέα κρούσματα δηλαδή σε καθεστώς χαλάρωσης των μέτρων, καλό θα ήταν να μπορούμε να τα ελέγχουμε, να τα καταγράφουμε και να ιχνηλατούμε τις επαφές τους.

Και η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει εδώ πολύ. Γι’ αυτό και αυτή η εξαιρετικά παράξενη συνεργασία των δύο κολοσσών!

Το σύστημα που προωθούν οι δύο εταιρίες ανιχνεύει απλώς την εγγύτητα του smartphone σου σε κάποιο διπλανό. Δεν βασίζεται σε Bluetooth δεδομένα ή γεωεντοπισμό δηλαδή.

Apple και Google απάντησαν σε κάποιες δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το πώς ακριβώς θα δουλεύει στην πράξη. Απλά-απλά, θα περάσει στα λειτουργικά τους συστήματα.

Όταν θα είναι έτοιμο, θα ενημερώνεται απλώς ο κάτοχος της συσκευής για πιθανή έκθεσή του στον κορονοϊό. Ακόμα και αν δεν θα έχει κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή.

Η Google θα διανείμει την εφαρμογή μέσω update στο λειτουργικό σύστημα Android και κάτι αντίστοιχο θα κάνει και η Apple για το iOS.

Οι δύο εταιρίες υποσχέθηκαν πως θα χρησιμοποιούν το «μάτι» μόνο για ανίχνευση επαφών, αφήνοντας την τεχνολογία να μας βοηθήσει με έναν ασύμμετρο εχθρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ