Κορονοϊός – Μέρκελ: Ανησυχία για χαλάρωση των μέτρων – Φανερά εκνευρισμένη η Καγκελάριος

Κορονοϊός – Μέρκελ: Ανησυχία για χαλάρωση των μέτρων – Φανερά εκνευρισμένη η Καγκελάριος

Η Γερμανία ξεκίνησε σήμερα μερική άρση των περιορισμών καθώς άνοιξαν τα καταστήματα κάτω των 800 τετραγωνικών μέτρων, όμως παραμένουν η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων και να ισχύει η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες του συντηρητικού κόμματος CDU και ζήτησε να τεθεί τέρμα «στο όργιο των συζητήσεων» στη Γερμανία για μια πιθανή πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η καγκελάριος είπε ακόμη, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ότι «ανησυχεί πολύ» για την αυξανόμενη, όπως είπε, μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Λυπάται, σύμφωνα με αυτά τα μέλη της CDU, που κανείς δεν μιλάει για κάτι άλλο εκτός από την άρση των περιορισμών.

«Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι η εξέλιξη της κατάστασης έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία λήξης των υφιστάμενων κανόνων προστασίας», δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης αυτής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει αναμφίβολα να περιμένουμε τις 8 ή τις 9 Μαΐου για να δούμε αν, εκτός από το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων που προβλέπεται από τις 4 Μαΐου, θα είναι δυνατή η άρση και άλλων περιορισμών.

Η Γερμανία μετρά σήμερα Δευτέρα 141.672 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορονοϊού (+1.175 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες) και 4.404 θανάτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ