Κορονοϊός: Γιατροί προειδοποιούν για εγκεφαλικά σε ανθρώπους κάτω των 50

Κορονοϊός: Γιατροί προειδοποιούν για εγκεφαλικά σε ανθρώπους κάτω των 50

«Ο ιός δείχνει να προκαλεί αυξημένους θρόμβους» λέει νευροχειρουργός στο CNN

Προειδοποίηση για πρόκληση εγκεφαλικών επεισοδίων από τον νέο κορονοϊό και μάλιστα σε ανθρώπους ηλικίας 30 και 40 χρονών, οι οποίοι δεν νοσούν σοβαρά, απευθύνουν γιατροί της Νέας Υόρκης.

Γιατροί από το νοσοκομείο Mount Sinai πιστεύουν, όπως αναφέρει το CNN, πως υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει θρόμβους στο αίμα με ασυνήθιστους τρόπους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται αυξημένα περιστατικά εγκεφαλικών σε ασθενείς που δεν ανήκουν στις συνήθεις πληθυσμιακές ομάδες που παθαίνουν τέτοια επεισόδια.

«Ο ιός δείχνει να προκαλεί αυξημένους θρόμβους στις μεγάλες αρτηρίες, προκαλώντας σοβαρά εγκεφαλικά επεισόδια» δήλωσε ο νευροχειρουργός Δρ Thomas Oxley στο CNN.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του τονίζουν πως συνήθως καταγράφουν λιγότερα από δύο εγκεφαλικά το μήνα σε ανθρώπους κάτω των 50, όμως στο διάστημα δύο εβδομάδων, εν μέσω πανδημίας, είχαν πέντε τέτοια περιστατικά. Τα ευρήματά τους αναμένεται να δημοσιευτούν στο New England Journal of Medicine.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς δεν έχουν ιατρικό ιστορικό επιβαρυμένο και βρίσκονταν στο σπίτι τους είτε με ήπια συμπτώματα είτε με καθόλου συμπτώματα της Covid-19» εξηγεί ο Oxley. «Όλοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, δύο καθυστέρησαν να καλέσουν ασθενοφόρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ