Κορωνοϊός: Σταδιακά η επιστροφή στην καθημερινότητα – Με υγειονομικό διαβατήριο οι τουρίστες στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σταδιακά η επιστροφή στην καθημερινότητα – Με υγειονομικό διαβατήριο οι τουρίστες στην Ελλάδα

Κυβέρνηση και επαγγελματικοί φορείς αναζητούν τη «χρυσή τομή» για την τουριστική σεζόν

Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται η φετινή θερινή περίοδος για τον τουρισμό καθώς όλα θα εξελιχθούν στη σκιά του κοροναϊού.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαμορφώσει το τελικό πλάνο μετάβασης στην επόμενη μέρα, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει με νέο τηλεοπτικό μήνυμά του στους πολίτες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, σπαζοκεφαλιά αποτελούν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η χώρα μας θα ξανανοίξει με ασφάλεια τις πύλες της στον διεθνή τουρισμό. Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο».

Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Νίκος Σύψας σχολίασε με θετικό τρόπο το ενδεχόμενο θέσπισης «υγειονομικού διαβατηρίου».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 σημείωσε ότι «με την μαζικοποίηση των τεστ, που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα, ασφαλώς μπορούμε να τα βάλουμε ως προϋπόθεση για τους τουρίστες, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, για να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια. Όχι με την έννοια ότι θα παραβιάσουμε προσωπικά δεδομένα. Εργαλείο για να κάνουμε τον τουρισμό με ασφάλεια».

Κυβέρνηση και επαγγελματικοί φορείς αναζητούν τη «χρυσή τομή» για την τουριστική σεζόν. Η τουριστική σεζόν σύμφωνα με το σενάριο του υπουργείου εκτιμάται πως θα είναι τρίμηνη, δηλαδή από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο, μία περίοδος που μπορεί να περισώσει μέρος της παρτίδας για τα φετινά τουριστικά έσοδα.

Τι είναι το «υγειονομικό διαβατήριο»

Στην ΕΕ γίνεται διαβούλευση προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδέψει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κοροναϊού.

Παραλίες και ξενοδοχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές Ιουνίου θα μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα μπάνια στις παραλίες, πάντα με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγής του συνωστισμού.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους και τα ξενοδοχεία. Το άνοιγμα θα γίνει σε δύο φάσεις. Η αρχή θα γίνει με αυτά που έχουν 12μηνη λειτουργία με πιθανότερη ημερομηνία την 15η του μήνα, ενώ στις την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ