Πρωτοφανές το ποσοστό των Ελλήνων, που πιστεύει ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο

Πρωτοφανές το ποσοστό των Ελλήνων, που πιστεύει ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο

Μία διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Γουχάν. Σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το News 24/7, αυτή την άποψη συμμερίζονται και αρκετοί Έλληνες.

Η κυρίαρχη άποψη αναφορικά με την προέλευση του κορονοϊού υποστηρίζει ότι ο COVID-19 προέκυψε από την ψαραγορά της Γουχάν. Ωστόσο, αναπαράγεται και η θεωρία ότι ίσως να προέκυψε από το εργαστήριο Institute of Virology που βρίσκεται στην ίδια πόλη και κοντά στην ψαραγορά.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Η παραφιλολογία γύρω από την προέλευση του ιού έχει μπει στη φαρέτρα των επιχειρημάτων του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας, η Αυστραλία ζητά και εκείνη να εκκινήσουν έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση και η παγκόσμια κοινότητα ζητά να αντιμετωπιστεί πρώτα η κρίση και στη συνέχεια να υπάρξουν όλες οι απαντήσεις με πλήρη διαφάνεια.

Αυτή την άποψη τη συμμερίζονται όμως και αρκετοί Έλληνες. Τα στοιχεία έρευνας της aboutpeople για το News 24/7 δείχνουν πως 4 στους 10 πολίτες, θεωρούν πιθανό ένα ενδεχόμενο διασποράς του ιού από εργαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 24,9% θεωρεί ότι ο ιός δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή γρίπη και ότι όλο αυτή που ζήσαμε ήταν μια υπερβολή.

Flourish logo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ