Κορωνοϊός: Ουρά χιλιομέτρων για την αγορά… μπίρας στο Περού – Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Ουρά χιλιομέτρων για την αγορά… μπίρας στο Περού – Δείτε βίντεο

Το γεγονός προκάλεσε την αγανάκτηση του πρωθυπουργού της χώρας Μαρτίν Βισκάρα

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα δεν έκρυψε την αγανάκτησή του χθες Κυριακή για τη μεγάλη ουρά αναμονής που σχημάτισαν συμπολίτες του προκειμένου να αγοράσουν μπίρα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Χθες (σ.σ. προχθές Σάββατο), μου στάλθηκε βίντεο που εικονίζει μια μεγάλη ουρά αναμονής, στην οποία δεν τηρείτο η ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση, κόσμο που πήγε να αγοράσει μπίρα, κόσμο με καφάσια μπίρα ενώ βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ακόμα καταγράφουμε αύξηση των κρουσμάτων», σε επίπεδο που θα έπρεπε «να μας θορυβεί όλους», τόνισε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Θα νόμιζε κανένας ότι επρόκειτο για ένα Σάββατο γιορτής, τουλάχιστον σε αυτή την κοινότητα. Είναι σαν να μην έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει αληθινά το μέγεθος του προβλήματος», εξανέστη ο Βισκάρα.

Το βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τραβήχτηκε στην Καστίγια, στο δυτικό τμήμα της χώρας (στην περιφέρεια Πιούρα, που συνορεύει με τον Ισημερινό). Σε αυτό, οι πελάτες είναι εμφανές πως δεν τηρούν τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης: σχημάτισαν μεγάλη, πυκνή ουρά όταν άνοιξε ξανά κατάστημα που ήταν κλειστό για καιρό.

Μετά το συμβάν, η εταιρεία που διαθέτει την μπίρα Backus, που έσπευσαν να αγοράσουν οι πολίτες αυτοί, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις πωλήσεις στη συγκεκριμένη περιφέρεια, η οποία συγκαταλέγεται σε εκείνες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορωνοϊού στο Περού.

Η πώληση αλκοολούχων ποτών πρακτικά ανεστάλη στη χώρα, εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλονται για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας· έχουν κλείσει όλα τα μπαρ.

Στα μέτρα που επιβλήθηκαν τη 16η Μαρτίου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και προβλέπεται να ισχύσουν ως τουλάχιστον τη 10η Μαΐου περιλαμβάνονται επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και το κλείσιμο των συνόρων.

Ως χθες Κυριακή, στο Περού καταγράφονταν 728 θάνατοι από την COVID-19 επί συνόλου 27.517 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ