Κορονοϊός: Ανθρώπινα πολυκλωνικά αντισώματα στοχεύουν τον ιό – Νέα θεραπεία υπό έρευνα

Κορονοϊός: Ανθρώπινα πολυκλωνικά αντισώματα στοχεύουν τον ιό – Νέα θεραπεία υπό έρευνα

Κορονοϊός: Η νέα θεραπεία υπό έρευνα για τη νόσο COVID-19 αφορά ανοσοθεραπεία η οποία βασίζεται σε ανθρώπινα πολυκλωνικά αντισώματα που στοχεύουν τον ιό SARS-CoV-2. Η νέα θεραπεία θα τεθεί σε κλινική αξιολόγηση το καλοκαίρι.

Η CSL Behring και η SAB Biotherapeutics (SAB) ανακοίνωσαν μέσα στον Απρίλιο τη συνεργασία τους για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, με την ταχεία ανάπτυξη της θεραπείας SAB-185 κατά της νόσου COVID-19. Η συνεργασία αυτή ενώνει τις δυνάμεις της CSL Behring, κορυφαίας εταιρείας στην επιστήμη των πρωτεϊνών πλάσματος, με την πρωτοποριακή τεχνογνωσία στην παραγωγή ανοσοθεραπειών της SAB, η οποία αναπτύσσει ταχύτατα και αναπαράγει με φυσικό τρόπο, ανθρώπινα πολυκλωνικά αντισώματα υψηλής εξειδίκευσης, χωρίς την ανάγκη δωρεάς πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει.

Η υποψήφια θεραπεία SAB-185 θα παραχθεί από την πλατφόρμα DiversitAb™ της SAB, που εξειδικεύεται στην παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ανθρώπινων πολυκλωνικών αντισωμάτων τα οποία στοχεύουν ειδικά τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Η επιστημονική προσέγγιση της SAB κατάφερε να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας νέας ανοσοθεραπείας για τη νόσο COVID-19 που εμφανίζει την ίδια φυσική ανοσοαπόκριση στην καταπολέμηση της νόσου, όπως αυτή που εμφανίζουν οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση αντισωμάτων υψηλής εξειδίκευσης. «Η νόσος COVID-19 αποτελεί μια πρωτοφανή κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης της CSL Behring, Bill Mezzanotte, MD. «Συνδυάζουμε τις κορυφαίες δυνατότητες που έχουμε στην ανοσολογία και στην ανάπτυξη προϊόντων πλάσματος με εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση περισσότερων και ταχύτερων λύσεων. Σύντομα, η νέα πλατφόρμα παραγωγής ανοσοθεραπειών της SAB Biotherapeutics αναμένεται να φέρει μια νέα, καινοτόμο λύση για την άμεση αντιμετώπιση της νόσου, χωρίς την ανάγκη ανθρώπινου πλάσματος. Η θεραπεία αυτή προσθέτει διαφορετική διάσταση στην προσπάθεια της συμμαχίας των εταιρειών που εξειδικεύονται στο πλάσμα, για τη δημιουργία υπεράνοσης θεραπείας που προέρχεται από το πλάσμα, και η οποία ξεκίνησε πρόσφατα με την κρίση της νόσου COVID-19. Σε μελλοντικές πανδημίες, η πλατφόρμα που ανέπτυξε η SAB μπορεί να μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε ακόμη ταχύτερα στις ανάγκες των ασθενών».

«Οι ανοσοθεραπείες υψηλής εξειδίκευσης και δραστικότητας ενισχύουν τη φυσική ανοσολογική απόκριση παρέχοντας έτσι μια εξειδικευμένη λύση στον αγώνα κατά της πολυπλοκότητας, της ποικιλομορφίας και της μετάλλαξης μιας νόσου», δήλωσε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της SAB Biotherapeutics, Eddie J. Sullivan, PhD. «Η συνεργασία μας με την CSL Behring ενισχύει την αναπτυξιακή μας πορεία που στοχεύει στην ταχύτερη δημιουργία και διάθεση μιας νέας θεραπείας για τη νόσο COVID-19 και στην αξιοποίηση των εξειδικευμένων δυνατοτήτων μας για την καταπολέμηση αυτής της κρίσης. Έχουμε μια επιτυχημένη προκλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των Ebola, MERS και SARS, με τη δική μας πλατφόρμα παραγωγής αντισωμάτων και εκτιμούμε ότι η συνεργασία με τη CSL Behring, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις βιοθεραπείες, θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη μιας ανοσοθεραπείας κατά της νόσου COVID-19 και θα διαμορφώσει το πλαίσιο για τη δημιουργία βιώσιμων λύσεων στο μέλλον».

Η CSL Behring συμμετέχει στη χρηματοδότηση αυτού του εγχειρήματος που ξεκίνησε από τη SAB, με στόχο οι 2 εταιρείες να ανταποκριθούν στην ανάγκη αντιμετώπισης της παγκόσμιας πανδημίας το συντομότερο δυνατό. Η SAB έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω σύμβασης με την Υπηρεσία Χημικής, Βιολογικής, Ακτινολογικής και Πυρηνικής Άμυνας (JPEO – CBRND) και την Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) των ΗΠΑ, με στόχο την ολοκλήρωση των προκλινικών μελετών και των μελετών για τη βιομηχανική παραγωγή της νέας υποψήφιας θεραπείας. Στη συνέχεια, η CSL Behring θα διαθέσει την τεχνογνωσία και τους πόρους της στους τομείς των κλινικών μελετών, της κανονιστικής συμμόρφωσης, της βιομηχανικής παραγωγής και του εφοδιασμού βιοθεραπειών, ώστε να διατεθεί στην αγορά η νέα θεραπεία το συντομότερο δυνατό, υπό όρους που θα συμφωνηθούν με την SAB.

Νωρίτερα φέτος, οι εταιρείες είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους για την αξιοποίηση της τεχνολογικής πλατφόρμας DiversitAb ™ της SAB για την παραγωγή ανθρώπινης ανοσοσφαιρίνης G (IgG) και τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση πολύπλοκων αυτοάνοσων, μολυσματικών και ιδιοπαθών ασθενειών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ