Κορονοϊος – Άρση μέτρων: Πότε θα ταξιδέψουμε σε χωριά και νησιά – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Κορονοϊος – Άρση μέτρων: Πότε θα ταξιδέψουμε σε χωριά και νησιά – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Κορονοϊος: Καταλυτική ημερομηνία για την σταδιακή άρση των μέτρων είναι η 4η Μαΐου - Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις στα χωριά και τα νησιά

Την Δευτέρα λοιπό , 4 Μαΐου, οι πολίτες θα έχουν το «ελέυθερο», ούτως ώστε να πραγματοποιούν μετακινήσεις εντός νομού, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα μετακίνησης και να στέλνουν sms στο 13033. Ωστόσο, δεν θα είναι ελεύθερες από εκείνη την ημέρα και οι μετακινήσεις εκτός νομού, ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση εκτός νομού αναμένεται να ξεκινήσει 15 μέρες αργότερα, δηλαδή από 18-19 Μαΐου. Η άρση του συγκεκριμένου περιορισμού, παρόλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει μόνο για την ηπειρωτική Ελλάδα, σε χωριά και εξοχικά, και όχι για τα νησιά. Για τα νησιά, ο περιορισμός θα αρθεί αργότερα, το πιθανότερα κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο.

Όπως έχει ειπωθεί, θα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο αξιολόγηση της κατάστασης και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τη μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς και στα νησιά, είχε πει πως εξετάζεται η σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων και εκτός νομού και στα νησιά, ώστε να έχουμε σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ