Κορωνοϊός: Στην Ελβετία οι παππούδες θα μπορούν να παίρνουν αγκαλιά τα εγγόνια τους

Κορωνοϊός: Στην Ελβετία οι παππούδες θα μπορούν να παίρνουν αγκαλιά τα εγγόνια τους

Προϋπόθεση να είναι κάτω των δέκα ετών και να μην έχουν συμπτώματα της νόσου - Υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας υποστηρίζουν ότι τα μικρά παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό - Διαφωνούν Βρετανοί ειδικοί

Οι παππούδες στην Ελβετία θα μπορούν πλέον να αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους που είναι κάτω των δέκα ετών χωρίς να κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Και ενώ η Ελβετία επιστρέφει δειλά – δειλά στην κανονικότητα, οι υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι, τα παιδιά, ηλικίας κάτω των 10 ετών, μπορούν να έχουν φυσική επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

«Τα παιδιά δεν έχουν πρακτικά μολυνθεί και δεν μεταδίδουν τον ιό», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας Ντάνιελ Κοχ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ορισμένοι ειδικοί σε άλλες χώρες συμφωνούν με την απόφαση των Ελβετών. Ήδη το επιστημονικό συμβούλιο της Βρετανίας έχει εισηγηθεί να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Daily Telegraph», μέλος της κυβερνητικής επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για Καταστάσεις Εκτάκτων Αναγκών (SAGE) υποστηρίζει ότι τα παιδιά δεν είναι φορείς του ιού, για το λόγο αυτό θεωρεί ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία τον Ιούνιο.

Ωστόσο, Βρετανοί ειδικοί, μόλις άκουσαν ότι οι Ελβετοί αξιωματούχοι θα επιτρέπουν στα εγγόνια κάτω των δέκα ετών να έρχονται σε στενή επαφή με τους παππούδες τους, αμφισβήτησαν την απόφαση υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Η χαλάρωση των περιορισμών στην Ελβετία έχει ήδη ξεκινήσει με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να επισημαίνουν πλέον ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τα μικρά εγγόνια τους, καθώς αυτά δεν έχουν τους «υποδοχείς» τους οποίους στοχεύει η νόσος του Covid- 19.

«Τα παιδιά νοσούν πολύ σπάνια και δεν μεταδίδουν τον ιό», διευκρίνισε ο Ντάνιελ Κοχ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό ισχύει μόνο για παιδιά που δεν εμφανίζουν συμπτώματα της ασθένειας και είναι μικρότερα των δέκα ετών.

Ωστόσο, για τα μεγαλύτερα εγγόνια, οι ειδικοί συμβουλεύουν του παππούδες να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με την πρόταση των Ελβετών ειδικών συμφωνούν και Γάλλοι εμπειρογνώμονες που θεωρούν ότι «τα παιδιά μπορεί να μην αποτελούν σημαντική πηγή μετάδοσης αυτού του νέου ιού».

Η Ελβετία έχει αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς στη δημόσια ζωή που είχε επιβάλει από τον Μάρτιο για να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Περισσότεροι από 1.690 άνθρωποι στην Ελβετία πέθαναν από τη νόσο COVID-19 με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται σε 30.000.

Τα νοσοκομεία θα μπορούν εκ νέου να κάνουν τακτικά χειρουργεία, ενώ έχουν ξαναπιάσει δουλειά επίσης οι οδοντίατροι, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα μασάζ, τατουάζ και αισθητικής.

Στη Γενεύη, όπως σε ολόκληρη τη χώρα, τα κομμωτήρια προετοιμάζονταν εδώ και ημέρες για αυτήν την επιστροφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ