Κοροναϊός : Η Βρετανία αρχίζει δοκιμές με έκχυση πλάσματος πρώην ασθενών

Κοροναϊός : Η Βρετανία αρχίζει δοκιμές με έκχυση πλάσματος πρώην ασθενών

Η δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγεται για να ελεγχθεί εάν πλάσμα αίματος από εκείνους που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία σοβαρά νοσούντων.

Η θεωρία ότι πλάσμα αίματος από εκείνους που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία σοβαρά νοσούντων είναι γνωστή.

Η θεωρία αυτή δοκιμάζεται τώρα στην πράξη στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian έχει ξεκινήσει μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ελεγχθεί εάν πλάσμα αίματος από εκείνους που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία σοβαρά νοσούντων.

Το πλάσμα είναι ένας διαυγής ορός που αποτελεί περίπου το ήμισυ του όγκου του αίματος των ανθρώπων και μεταφέρει ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια καθώς και αιμοπετάλια.

Το πλάσμα του αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κοροναϊό μπορεί να περιέχει αντισώματα που παράγονται για την καταπολέμηση του ιού.

Η δοκιμή στη Βρετανία
Πάνω από 6.500 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα δωρεάς πλάσματος, το οποίο διευθύνεται από το NHS Blood and Transplant για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

«Το ανακτηθέν πλάσμα των ασθενών μπορεί να περιέχει αντισώματα που έχουν παραχθεί από το ανοσοποιητικό τους σύστημα για την καταπολέμηση του ιού», αναφέρει σε δήλωση η NHS Blood and Transplant.

Πού βασίζεται η δοκιμή
Η ελπίδα που εκφράζεται είναι ότι το πλάσμα που θα συλλέγεται το αργότερο 28 ημέρες μετά την ανάρρωση από το Covid-19 θα περιέχει ένα υψηλό επίπεδο αντισωμάτων.

Πριν από λίγες εβδομάδες, κινέζοι γιατροί έδωσαν πλάσμα πλούσιο σε αντισώματα από άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως σε 15 ασθενείς. Κατέγραψαν εντυπωσιακή βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Την επόμενη εβδομάδα θα ελεγχθεί στην πράξη
Οι γιατροί στο νοσοκομείο Guy και St Thomas στο Λονδίνο, όπου ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύθηκε έχουν συλλέξει ορό πλάσματος και πρόκειται να ξεκινήσουν μεταγγίσεις «τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε σε δήλωσή του το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του νοσοκομείου.

Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν αποτελεσματικές, το NHS Blood and Transplant θα ξεκινήσει ένα εθνικό πρόγραμμα για την παροχή έως και 10.000 μονάδων πλάσματος την εβδομάδα στο NHS, αρκετό για τη θεραπεία 5.000 ασθενών κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με το PA Media.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ