Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Άρση περιοριστικών μέτρων - Κορονοϊός: «Το στοίχημα των επόμενων ωρών, των επόμενων ημερών και εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χώρο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από αύριο, στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τη μάχη, που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές, υπογράμμισε.

Αναγνώρισε ότι είναι εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά του θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας.

Σημείωσε ότι αύριο, στις 6 το πρωί, ολοκληρώνονται έξι εβδομάδες, με πρωτόγνωρες διαδικασίες, γεμάτες από πίεση, διλήμματα και κυρίως για το τι θα συμβεί.

Επισήμανε ότι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο και ότι μπορέσαμε και σπάσαμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς, υπογράμμισε περαιτέρω.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στην χώρα μας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.626 κρούσματα κορονοϊού.

Από αυτά περισσότερα από τα μισά, σε ποσοστό 55,9% εντοπίζονται στην Αττική, με τα 237 από αυτά σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Από εκεί και πέρα ακολουθούν 198 κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα. Από τις πόλεις ανά την επικράτεια τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά που είχε 85, η Κοζάνη 71, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.

Στην πρώτη δεκαπεντάδα των δήμων:

Δήμος Αθηναίων 314
Κηφισιά 116
Θεσσαλονίκη 85
Καστοριά 79
Φιλοθέης – Ψυχικού 73
Πειραιά 79
Χαλανδρίου 52
Γλυφάδας 59
Περιστερίου 46
Λαρισαίων 42
Πατραίων 38
Νέας Σμύρνης 37
Αμαρουσίου 36
Νέας Ιωνίας 35
Ξάνθης 34
Εορδαίας 31
Από αυτούς του δήμους επτά και συγκεκριμένα η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη και η Νέα Ιωνία Αττικής παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού του δήμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ