Κορονοϊός: Ξεκινά η δράση των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ – Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Κορονοϊός: Ξεκινά η δράση των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ – Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Άρση περιοριστικών μέτρων - Κορονοϊός: Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν τη δράση τους τη Δευτέρα 4 Μαΐου, από κλειστές δομές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Οι ευπαθείς ομάδες είναι η προτεραιότητα των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19 που ξεκινούν αύριο τη δράση τους.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ότι «οι ομάδες θα ξεκινήσουν από κλειστές δομές, όπως οι προνοιακές δομές, οι φυλακές κ.ά.».

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι στόχος είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και εξήγησε πώς θα γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού. Εν συνεχεία, στο πλαίσιο επιδημιολογικής επιτήρησης, θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020» και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να δούμε τη διασπορά της νόσου», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ