Γερμανία: Επιφυλακτική η κυβέρνηση για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Γερμανία: Επιφυλακτική η κυβέρνηση για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την επανάληψη των ταξιδιών στο εξωτερικό, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίζονται οι γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών Χάικο Μάας και Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, τονίζοντας την ανάγκη οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν με σύνεση

Επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την επανάληψη των ταξιδιών στο εξωτερικό, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίζονται οι γερμανοί υπουργοί Εξωτερικών Χάικο Μάας και Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, τονίζοντας την ανάγκη οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν με σύνεση.

«Όταν οι άνθρωποι θα μπορούν και πάλι όχι μόνο να πετάξουν στο εξωτερικό, αλλά και να επιστρέψουν με αρκετή ασφάλεια, τότε θα μπορούμε να άρουμε βήμα βήμα την ταξιδιωτική οδηγία. Δεν πρέπει όμως να υπάρξει υπερβολική σπουδή. Δεν μπορούμε όμως – και δεν θα το κάνουμε – το καλοκαίρι, να επαναπατρίσουμε 250.000 ανθρώπους από τις διακοπές τους», δηλώνει ο κ. Μάας στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, αναφερόμενος στη νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση που εξέδωσε το υπουργείο του, σε πρώτη φάση έως και τις 14 Ιουνίου. «Τα σύνορα στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να παραμείνουν κλειστά ούτε μια μέρα παραπάνω από ό,τι χρειάζεται. Αλλά και σε αυτό η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει ελεγχόμενα και συντονισμένα, για να μην ρισκάρει την πρόοδο στον αγώνα εναντίον του ιού, για την οποία όλοι μας θυσιάσαμε τις τελευταίες εβδομάδες ένα μέρος της κανονικής μας ζωής», προσθέτει ο υπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, απαντώντας συγκεκριμένα στην πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για διακοπές των Γερμανών στην γειτονική χώρα, τονίζει, μιλώντας στην Bild am Sonntag, ότι «όσο ο ιός δεν κάνει διακοπές, θα πρέπει κι εμείς να περιορίσουμε τα ταξιδιωτικά μας σχέδια». Ο έλεγχος της πανδημίας απαιτεί χρονοδιάγραμμα, επισημαίνει ο κ. Ζεεχόφερ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι περιορισμοί δεν πρέπει να είναι μόνιμοι και πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένοι». Η προστασία της ζωής παραμένει για μένα «το υπέρτατο αγαθό», επισημαίνει.

Ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρει ακόμη ότι από την στιγμή της επιβολής συνοριακών ελέγχων τον περασμένο Μάιο, απετράπη η είσοδος στην Γερμανία τουλάχιστον 105.000 ατόμων, προκειμένου, όπως εξήγησε «να σπάσει η αλυσίδα της μόλυνσης». Οι περιορισμοί είναι δικαιολογημένοι και αναγκαίοι, για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να σταθμίζονται έναντι των οικονομικών συμφερόντων, καταλήγει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ