Ποιο είναι το όριο κρουσμάτων που μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με νέο lockdown

Ποιο είναι το όριο κρουσμάτων που μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με νέο lockdown

Η υπεύθυνη της Μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου απαντά στο newsbeast.gr

Η ζωή μας από σήμερα Δευτέρα (4/5) μπαίνει σε άλλα δεδομένα καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η μετά lockdown εποχή και αποχαιρετούμε την καραντίνα που έφερε στην καθημερινότητά μας η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Υπάρχει όμως η περίπτωση να έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με νέο lockdown, στα πόσα κρούσματα θα αρχίσουμε να ανησυχούμε πως μπορεί να πρέπει να κλειστούμε ξανά στα σπίτια μας; Είναι επικίνδυνη η απόφαση που ελήφθη για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων; Για αυτά τα επίμαχα ζητήματα που μας αφορούν όλους μίλησε η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «το ενδεχόμενο εφαρμογής εκ νέου lockdown στη χώρα μας λόγω νέας έξαρσης του κορονοϊού σαφώς και είναι πιθανό σενάριο».

«Το νέο lockdown είναι περισσότερο πιθανό σε περίπτωση που η πορεία και η κλίση της επιδημικής καμπύλης αλλάξει. Δεν έχει να κάνει αυστηρά με τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων. Εάν όμως χρειάζεται να δώσουμε εάν αριθμό χωρίς αυτός να είναι αυστηρός μπορούμε να πούμε πως »θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά από 50 με 75 ανάλογα με το ύψος της καμπύλης»» είπε.

Η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, να δούμε μεμονωμένες περιοχές σε περίπτωση που παρουσιαστούν πολλά κρούσματα να μπαίνουν σε καραντίνα κάτι το οποίο το είδαμε να συμβαίνει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Αναφερόμενη στην άρση των περιορισμών η Καρολίνα Ακινόσογλου τόνισε πως ακόμη κινδυνεύουμε από τον κορονοϊό και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής με στόχο την προφύλαξή μας. Να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει αρκετός κόσμος και να πλένουμε συνεχώς τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».

Σωστό ή λάθος βήμα το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με όσα είπε στο newsbeast.gr η υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου τα δεδομένα διάφορων ερευνών αναφέρουν πως τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο τον κορονοϊό, αυτός ήταν και ένας λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία από τις 11 Μαΐου με την αρχή να γίνεται από τα λύκεια.

«Ήρθε η ώρα να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση που ζούσαμε το τελευταίο διάστημα. Δεν γίνεται για πάντα να ζούμε σε καραντίνα. Η κίνηση να ανοίξουν τα σχολεία είναι κλιμακούμενη και εξελισσόμενη. Το υπουργείο Παιδείας μας έχει διαβεβαιώσει πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να είναι ασφαλείς μαθητές και καθηγητές και να μην υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού προερχόμενο από την εκπαίδευση» είπε και διευκρίνισε:

«Οι κανόνες ασφαλείας θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα έτσι ώστε να είμαστε όλοι μας υγιείς, θα γίνουν απολυμάνσεις. Τα παιδιά θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους συχνά. Θα πρέπει όλα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ