Κοροναϊός: Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι; – Μπορούν οι υψηλές θερμοκρασίες να τον «φρενάρουν»

Κοροναϊός: Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι; – Μπορούν οι υψηλές θερμοκρασίες να τον «φρενάρουν»

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι είναι αυτό που έρχεται για τους Έλληνες αλλά και τους κατοίκους των περισσότερων χωρών

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι είναι αυτό που έρχεται για τους Έλληνες αλλά και τους κατοίκους των περισσότερων χωρών.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που συνεχώς μειώνεται και η υπευθυνότητα που έδειξαν οι πολίτες την πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων απαγόρευσης κάνουν τους ειδικούς να δηλώνουν αισιόδοξοι.

Αν και τίποτα δε μπορεί να αποκλείσει ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κοροναϊού το Φθινόπωρο, το επόμενο διάστημα ίσως καταφέρει η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα, πάντα με τους κανόνες που έχουν θέσει οι επιστήμονες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας είναι όπως όλα δείχνουν ένας συνδυασμός που θα λειτουργήσει υπέρ μας και θα «φρενάρει» την εξάπλωση του ιού.

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι
Παραλίες, καφετέριες, χώροι εστίασης, πλοία και αεροπλάνα είναι από τους χώρους που θα πρέπει να «συμμορφωθούν» στους νέους κανόνες.

Ήδη οι επιχειρηματίες έχουν λάβει μέτρα για τον μη συνωστισμό στους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων και πλεξιγκλάς θα χρησιμεύσουν για να χωρίζουν ξαπλώστρες και τραπέζια δίπλα στη θάλασσα.

Όσον αφορά τα ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο ο περιορισμός των επιβατών είναι σίγουρα ένα μέτρο που βοηθάει να κρατηθούν οι αποστάσεις, μαζί με την παροχή όλων των απαραίτητων προστατευτικών σε εργαζόμενους αλλά και ταξιδιώτες.

Δημόπουλος: Οι εξωτερικοί χώροι θα ωφελήσουν
Σε ένα συνδυασμό παραγόντων όπως η αύξηση της θερμοκρασίας και το γεγονός ότι θα είμαστε περισσότερο έξω, που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση του κοροναϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος .

«Ελπίζουμε ότι ο κορoναϊος θα συμπεριφερθεί όπως και οι άλλοι κοροναϊοι και όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Τσίοδρα μπορεί να έχουμε 20- 30 % επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας και μιας σχετικής υγρασίας στην μετάδοση του ιού, είπε ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Αυτό σε συνδυασμό με τα μέτρα με το ότι θα είμαστε περισσότερο έξω. Είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια πιθανή πλήρη ύφεση.

Δεν νομίζω να εξαφανιστεί τελείως. Είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτό με την γρίπη», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος. «Η κοινή γρίπη τους θερινούς μήνες δεν εξαφανίζεται απλά η μεταδοτικότητα τους είναι πολύ χαμηλή. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κοροναϊούς.

Τα ξαδερφάκια του SARS COV2 είναι οι ιοί που προκαλούν αυτό το κρυολόγημα και το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν τον ιό και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχικότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ζέση πολύτιμος σύμμαχος των Ελλήνων
Στο μέτωπο του φαρμάκου εναντίον του κορωνοϊού, ο κ. Τούντας τόνισε ότι τα νέα είναι όλο και πιο αισιόδοξα και γίνονται πολλές έρευνες και σε παλαιά δοκιμασμένα φάρμακα και σε καινούρια φάρμακα. Αυτές τις μέρες περιμένουμε να ολοκληρωθούν μεγάλες κλινικές μελέτες. Τα φάρμακα αφορούν κυρίως τους βαρέως νοσούντες.

Μεγάλο βάρος έδωσε στην προσοχή που πρέπει να δείχνουν όλοι για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η αύξηση της θερμοκρασίας και η ζέστη σίγουρα θα βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπογράμμισε, ενώ εκτίμησε παράλληλα πως ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού στη χώρα το φθινόπωρο θα έχει μικρότερη διάσταση από το σημερινό.

«Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, ενώ θα υπάρχει και ένα ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού» είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ