Κορωνοϊός – Μπρούκλιν: Μακάβριες εικόνες – Κονβόι φορτηγών-ψυγείων με νεκρούς

Κορωνοϊός – Μπρούκλιν: Μακάβριες εικόνες – Κονβόι φορτηγών-ψυγείων με νεκρούς

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτή είναι η Νέα Υόρκη», δηλώνουν

Αδιανόητες εικόνες για περίοδο ειρήνης, τις οποίες στην Ελλάδα αποφύγαμε λόγω των έγκαιρων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των ΗΠΑ, μέσα σε κλίμα απόλυτου διχασμού, καθώς οι μισοί θέλουν να «ανοίξει» εξ ολοκλήρου, με όποιο κόστος σε ζωές, η οικονομία και οι άλλοι μισοί θεωρούν πολύ πρόωρη και επικίνδυνη την άρση του lockdown.

Η μακάβρια εικόνα ενός κονβόι φορτηγών-ψυγείων και αστυνομικών οχημάτων, τα οποία μετέφεραν νεκρά σώματα ανθρώπων που υπέκυψαν στον νέο κορωνοϊό, μέρα μεσημέρι σε κεντρικό σημείο του Μπρούκλιν, αποδεικνύει ότι η πανδημία δεν έφυγε, δεν αντιμετωπίστηκε, δεν βρέθηκε το εμβόλιο, αλλά είναι εδώ, εξίσου επικίνδυνη και θανατηφόρα.

Δείτε βίντεο από το πάρκινγκ που συγκεντρώνονται οι νταλίκες για τη μεταφορά των νεκρών:

Η διαδικασία μοιάζει με θρίλερ που μέχρι πρότινος παρακολουθούσαμε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Τα πτώματα μεταφέρονται σε ανοικτό πάρκινγκ και από εκεί φορτώνονται σε νταλίκες-ψυγεία, με προορισμό ένα προσωρινό νεκροτομείο.

Οι κάτοικοι του Μπρούκλιν αντίκρισαν την Τρίτη τις μακάβριες αυτές εικόνες. Εικόνες που προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερο τρόμο, στην ήδη τρομοκρατημένη και ανασφαλή κοινωνία, καθώς οι θάνατοι στην περιοχή είναι χιλιάδες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεκάδες χιλιάδες.

«Είδαμε ένα σώμα να μεταφέρεται από ένα επιβατικό όχημα σε ένα μίνι βαν. Ήταν τρομακτικό. Ακριβώς απέναντι από τη στάση του λεωφορείου, σε ελεύθερη θέα», δήλωσε ο Ράλφ Λοστσιάβο, ο οποίος ζει στο Κουίνς και ήταν στην περιοχή για να επισκεφτεί το γραφείο του. «Έχουμε αυτό το αυτοσχέδιο νεκροτομείο εδώ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η Νέα Υόρκη», πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αριθμός των θυμάτων, αλλά και εκείνων που νοσηλεύονται, αυξάνονται.

Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να καταρτίσουν σχέδιο για τη μεταφορά των πτωμάτων από την πανδημία, καθώς οι δομές -της πλέον κοσμοπολίτικης πόλης- έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι χαοτική εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, ενώ ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ασχολείται εξ ολοκλήρου με τις επερχόμενες εκλογές και την επανεκλογή του, καθώς και με την επανεκκίνηση της οικονομίας σε όλη την αμερικανική επικράτεια, παρ’ ότι οι προβλέψεις των επιστημόνων κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000 νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι τον Αύγουστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ