Κορονοϊός-Πάτρα: Φοιτητές έφτιαξαν την πρώτη ελληνική εφαρμογή που εντοπίζει κρούσματα

Κορονοϊός-Πάτρα: Φοιτητές έφτιαξαν την πρώτη ελληνική εφαρμογή που εντοπίζει κρούσματα

Η διαδικασία είναι απλή, και η εγγραφή γίνεται μέσω facebook ή gmail.

Ομάδα φοιτητών δημιούργησε μία εφαρμογή που εντοπίζει πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Ταυτόχρονα βλέπει εάν ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ο σκοπός της εφαρμογής είναι να εντοπίζει πιθανά κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα να βλέπει εάν ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα ή πιθανό κρούσμα. Η διαδικασία είναι απλή, και η εγγραφή γίνεται μέσω facebook ή gmail.

Τέτοια εφαργογή δεν υπάρχει στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Οι φοιτητές ήθελαν να βοηθήσουν στο να έρθει και στη δική μας, ώστε να βλέπουμε εάν έχουμε έρθει κοντά με κάποιο κρούσμα για να μένουμε σπίτι για κάποιες μέρες ή να προσέχουμε περισσότερο για να μην κολλήσουμε τους γύρω μας.

Oι Γιώργος ΤσούλοςΜάρκος ΣταματάκηςΒασίλης Κυριαζόπουλος και Θάνος Σταματάκης. έχουν ονομάσει την ομάδα τους bitleaf. Πρόκειται για 4 φοιτητές που αγαπάνε τον προγραμματισμό και ήθελαν να βοηθήσουν την κοινότητα κάπως μέσα σε αυτή την κατάσταση, αλλά και να παραμείνουν παραγωγικοί.

koronoios-ellada-r-500.jpg

Η χρήση της έγκειται στην πρόληψη διασποράς του ιού. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης ανώνυμα, δίνει πληροφορίες για την τοποθεσία του. Σε περίπτωση που νοσήσει, και πάλι ανώνυμα, το δηλώνει στην εφαρμογή. Έτσι, ενημερώνονται όλοι οι χρήστες που ήρθαν σε επαφή με το πιθανό κρούσμα, τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργικότητα της εφαρμογής στηρίζεται στην ατομική ευθύνη.

Οι διαχειριστές της εφαρμογής μάλιτα βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείαςκρατικούς και τοπικούς φορείς.

Η διασφάλιση της ιδιωτικότητας είναι το πάν διαβάζουμε στη σελίδα της Bitleaf. Για αυτό δεν αποθηκεύονται καθόλου προσωπικά δεδομένα και η διαχείριση γίνεται από google και facebook. Χρησιμοποιούνται ακριβής γεωγραφικές συντεταγμένες που προσφέρουν τα κινητά τηλέφωνα, για να εντοπίσουμε αν κάποιος που νοσεί ήρθε σε επαφή μαζί με τον ενδιαφερόμενο οσο ήταν έξω.

Με την χρήση της εφαρμογής, μπορείς να δηλώσεις ανώνυμα πως νοσείς, και οι υπεύθυνοι της Bitleaf θα φροντίσουν να ενημερώσουν όλα τα άτομα με τα οποία ήρθες σε επαφή τις προηγούμενες μέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ