Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το νέο βήμα στην άρση περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

Τον «οδικό χάρτη» για το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα παρουσιάσει το απόγευμα η κυβέρνηση, καθώς ολοκληρώνεται μία εβδομάδα από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το δεύτερο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στο δεύτερο στάδιο ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταστήματα του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες της πρώτης φάσης.

Από την Δευτέρα επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα που μας πέρασε έχουν ανοίξει βιβλιοπωλεία, καταστήματα με γραφική ύλη, καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.

Μέτρα προφύλαξης

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, ΤΑΧΙ, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ