ΠΟΥ: Οι γάτες μπορούν να προσβληθούν από κορωνοϊό

ΠΟΥ: Οι γάτες μπορούν να προσβληθούν από κορωνοϊό

Επιστήμων του ΠΟΥ ανέφερε ότι οι γάτες και οι νυφίτσες είναι επιρρεπείς σε λοίμωξη από τον ιό, ο οποίος πιθανότατα προέρχεται από τις νυχτερίδες

Καθώς η διεθνής συζήτηση για την προέλευση του κορωνοϊού συνεχίζεται, επιστήμονας του ΠΟΥ υποστηρίζει ότι η ασθένεια ξεκίνησε από τις νυχτερίδες, ενώ μπορεί να μεταδοθεί στις γάτες και τις νυφίτσες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά την ενημέρωση σε δημοσιογράφους, ο Πίτερ Μπν Έμπαρεκ ανέφερε ότι ο κορωνοϊός έλκει την καταγωγή του από μια ομάδα ιών που φέρουν και μεταδίδουν οι νυχτερίδες, ενώ ο ενδιάμεσος κρίκος, το ζώο που επέτρεψε στον ιό να μεταπηδήσει στον άνθρωπο, παραμένει άγνωστος.

Όπως υποστηρίζει ο Έμπαρεκ, το πιθανότερο είναι πως ο ιός πέρασε στον άνθρωπο μέσα από την επαφή με ζώα που εκτρέφονται για τροφή, αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην έχουν επαρκή στοιχεία για το είδος τους.

Κίνδυνος «αποθέματος» κορωνοϊού

Πάντως μελέτες δείχνουν ότι οι γάτες και οι νυφίτσες μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό, ενώ το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για τους σκύλους. Ο Έμπαρεκ συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να εξετάσουμε τα είδη των ζώων που μπορούν να μολυνθούν, ώστε να μην δημιουργηθεί “απόθεμα” του ιού σε άλλα είδη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιστήμονες του ΠΟΥ εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας νέας αποστολής στην Κίνα με στόχο την αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών για το είδος που μετέφερε τον ιό στον άνθρωπο. Εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο η πρώτη μόλυνση ανθρώπου να έγινε απευθείας από νυχτερίδες, χωρίς την εμπλοκή άλλων ειδών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ