Τι απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το εμβόλιο της φυματίωσης και τον κορονοϊό

Τι απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το εμβόλιο της φυματίωσης και τον κορονοϊό

Ογδόντα πέντε άνθρωποι βγήκαν από τη ΜΕΘ

Σε ερώτηση για τον αν το εμβόλιο της φυματίωσης – που έχει γίνει σε μεγαλύτερο πληθυσμό σε πολίτες χωρών που δείχνουν να επλήγησαν λιγότερο από τον κορονοϊό – παρέχει κάποια προστασία από τον ιό απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ήταν πολύ προσεκτικός στην απάντηση του.

«Θεωρώ ότι είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα, είναι επιδημιολογικά τα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχει μια βάση αλλά πρόκειται για επιδημιολογικά δεδομένα». Θα μας πάρει κάποιους μήνες για να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση τόνισε.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, ωστόσο εξήγησε πως ίσως το εμβόλιο «ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς άμυνας , εσωτερικής ανόσιας πολύ σημαντικούς και έχει βρεθεί ότι η χρήση του εμβολίου BCG κατά της φυματίωσης προφυλάσσει από τις ιώσεις του αναπνευστικού στα παιδιά από παλιότερες μελέτες».

Όπως συμπλήρωσε, ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε κάποιες χώρες όπως η Ολλανδία όπου επιστήμονες χορηγούν το εν λόγω εμβόλιο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ογδόντα πέντε άνθρωποι βγήκαν από τη ΜΕΘ
O Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 13 νέα κρούσματα, 6 εκ των οποίων σχετίζονται με χώρους συναθροίσεων κρουσμάτων. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έφθασε τους 2.691, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από τα κρούσματα, 603 σχετίζονται με ταξίδι και 1.349 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 32 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το τελευταία 24ωρο καταγράφηκαν δυο νέοι θάνατοι με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 150 με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη, εκ των οποίων οι 40 ήταν γυναίκες. Ογδόντα πέντε άνθρωποι βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ