Κορονοϊός-Σύψας: Μέτρα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι – Περιμένουμε δεύτερο κύμα τον χειμώνα

Κορονοϊός-Σύψας: Μέτρα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι – Περιμένουμε δεύτερο κύμα τον χειμώνα

«Οι πολίτες θα ζουν με μέτρα για τουλάχιστον ένα χρόνο μέχρι να έρθει το εμβόλιο για τον κορονοϊό» σημειώνει ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

Μάλιστα, ο κ. Σύψας εκτίμησε ότι «και του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε τα μέτρα, χρειάζεται 1 με 1,5 χρόνος για το εμβόλιο».

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε το δεύτερο κύμα τον επόμενο χειμώνα, ελπίζουμε να είναι ηπιότερο από το κύμα της άνοιξης. Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι… Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανακλειστούμε σπίτι» σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (14/05), στον ΣΚΑΪ.

Για μία ενδεχόμενη επιστροφή στην καραντίνα, το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι «ξεκινάμε από πολύ καλές προϋποθέσεις. Έχουμε R0 κάτω από το μισό, πολύ κάλο καιρό που κατά πασά πιθανότητα δεν ευνοεί τη μετάδοση του ιού, αλλά ο ιός δεν συγχωρεί τα λάθη… Αν συνεχίζουμε να συνωστιζόμαστε σε μεγάλους βαθμούς μπορεί να έχουμε πισωγυρίσματα ή μπορεί να έχουμε ακόμη και επάνοδο του lockdown».

«Σχετικός κίνδυνος εισροής τουριστών που θα είναι φορείς»
«To κομβικό σημείο στον τουρισμό είναι οι αεροπορικές συγκοινωνίες. Ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις πώς θα λειτουργήσουν οι ευρωπαϊκές… Αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές, θα υπάρχουν διμερείς αποφάσεις. Δεν τέθηκε θέμα τεστ πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο και προφανώς είναι τεχνικά δύσκολο. Το ιδανικό αυτό θα ήταν. Αλλά είναι οικονομικά ασύμφορο εκατομμύρια τεστ για εκατομμύρια τουρίστες», ανέφερε ο κ. Σύψας, αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ