Κορονοϊός: Ο ήλιος και η ζέστη μπορούν να σκοτώσουν τον ιό; – Τι απαντά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορονοϊός: Ο ήλιος και η ζέστη μπορούν να σκοτώσουν τον ιό; – Τι απαντά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ξεκάθαρη προειδοποίηση πως η ζέστη και ο ήλιος δεν σκοτώνουν τον κορoνοϊό έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής (15/05) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Με αφορμή τις ακραίες – για την εποχή –θερμοκρασίες που αναμένουμε τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε ότι: «Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορονοϊό».

«Ας προσέξουμε να έχουμε υγιεινές στρατηγικές αυτές τις ημέρες. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι, σοβαροί, να δείξουμε συνέπεια, να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε. Η αλλαγή της συμπεριφοράς που μας επιβάλει ο νέος ιός δεν είναι καταναγκαστικό μέτρο είναι μέτρο προστασίας όλων», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα είναι όχι γιατί ο ιός έχασε τη δύναμή του αλλά γιατί με τη συμπεριφορά μας, με την τήρηση των μέτρων, κρατήσαμε την κυκλοφορία του σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε αναλυτικά την Συνέντευξη Τύπου:

Ενενήντα άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Το απόγευμα της Παρασκευής (15/05), ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 35 εκ των οποίων σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει φθάσει τους 2.810, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 612 σχετίζονται με ταξίδι και 1.452 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 23 με διάμεση ηλικία τα 72 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 160 με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη, εκ των οποίων οι 43 ήταν γυναίκες.

Ενενήντα άνθρωποι βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 δείγματα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ