Λουτράκι: Έτσι βρήκαν νεκρούς τους 4 φίλους – Οι λίρες, η σπηλιά και η μοιραία γεννήτρια

Λουτράκι: Έτσι βρήκαν νεκρούς τους 4 φίλους – Οι λίρες, η σπηλιά και η μοιραία γεννήτρια

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου λόγω των εξελίξεων γύρω από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Άνω Καρμπουνάρι, όταν τέσσερις άνδρες έχασαν τη ζωή τους - Καρέ-καρέ η δραματική επιχείρηση ανάσυρσης

Οικογενειάρχες και γνωστοί στην περιοχή, ήταν οι τέσσερις άνδρες που βρέθηκαν νεκροί σήμερα (16.05.2020) τα ξημερώματα σε υπόγειο καταφύγιο Γερμανών και παλιά αποθήκη πυρομαχικών, στο Λουτράκι.

Οι ηλικίες των τεσσάρων θυμάτων είναι από τα 35 έως 70 έτη. Πρόκειται για τρεις κατοίκους Λουτρακίου και έναν κάτοικο Ισθμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον ΣΚΑΪ, η γυναίκα του 45χρονου, ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές –καθώς γνώριζε πού βρισκόταν ο σύζυγός της- και έτσι κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και άρχισε η αναζήτηση των τεσσάρων ανδρών. Από την πλευρά της, η σύζυγος του 72χρονου δήλωσε ότι έμαθε από τις ειδήσεις τον θάνατο του άντρα της.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο 37χρονος είχε χάσει τον αδερφό του, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή μία μάνα να θρηνεί και τα δύο παιδιά της.

Στα βίντεο του Ηλέκτρα Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός (Ηλέκτρα TV) φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα πτώματα των άτυχων ανδρών.

Η όλη επιχείρηση έγινε με μεγάλη προσοχή, υπό τον φόβο μιας πιθανής έκρηξης στο σημείο.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σπήλαιο:

loutraki-1.jpg

Τι έκαναν εκεί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι άνδρες φέρονται να άφησαν αρχικά τη γεννήτρια που είχαν μαζί τους, έξω από το καταφύγιο, αλλά στη συνέχεια την έβαλαν μέσα – ίσως λόγω του έντονου θορύβου και υπό τον φόβο μην τους ακούσουν.

Πληροφορίες θέλουν τους τέσσερις άνδρες να έσκαβαν, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό προς ποια κατεύθυνση και για ποιο λόγο. Πάντως, το πιο πιθανό είναι ότι έψαχναν για τον αστικό μύθο του θησαυρού των Εβραίων που είχε αρπάξει ο “χασάπης της Θεσσαλονίκης”, Μαξιμίλιαν Μέρτεν, και εκτιμούνταν στα 800 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.

Ένα άλλο σενάριο, θέλει τους τέσσερις άνδρες να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο.

Τι λένε κάτοικοι της περιοχής και συγγενείς των θυμάτων

Έτσι τους βρήκαν στη σπηλιά

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών προκειμένου να ανασύρει τις σορούς των τεσσάρων ανδρών.

Για την ανάσυρσή τους από το σπήλαιο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα και αυτή ολοκληρώθηκε, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στις 8:00 το πρωί.

Μέχρι στιγμής, ερευνώνται τα αίτια που τα 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα 4 άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις των καυσαερίων της γεννήτριας και δεν πρόλαβαν να βγουν από το καταφύγιο. Σημειώνεται ότι οι σοροί των τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων, ενώ η απόσταση που είχαν ο ένας από τον άλλον έφτανε τα πέντε μέτρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους!

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Οι Αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα του ενός εκ των 4 ατόμων που βρήκε τραγικό θάνατο, να γνώριζε το σημείο και μάλιστα να τους είχε πάει εκείνη με το αυτοκίνητό της, αφού στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο όχημα.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λουτρακίου, που μίλησε στο Open, όλα τα σενάρια για την τραγωδία ερευνώνται ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως το συγκεκριμένο σημείο δεν δημοφιλής προορισμός για αυτούς που πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η επιχείρηση της ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε στις 05.30 τα ξημερώματα Σαββάτου ενώ η κλήση για τον εντοπισμό τους έγινε περίπου στη μία τα ξημερώματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ