Υπόθεση Τοπαλούδη – Η σπαρακτική έκκληση των γονιών της Ελένης: «Τα ισόβια να είναι ισόβια»

Υπόθεση Τοπαλούδη – Η σπαρακτική έκκληση των γονιών της Ελένης: «Τα ισόβια να είναι ισόβια»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: «Εμείς ζητάμε τα ισόβια, να είναι ισόβια γιατί εμείς θα είμαστε καταδικασμένοι σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο».

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας μίλησε το πρωί του Σαββάτου (16/05), για την ποινή, την Εισαγγελέα και τη στάση της οικογένειας των δραστών.

«Η Ελένη δεν γυρνάει όποια κι αν ήταν η ποινή. Αποδόθηκε η Δικαιοσύνη που έπρεπε, με την ανώτερη των ποινών», δήλωσε η Κούλα Τοπαλούδη στον ΑΝΤ1, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, και την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων.

Ζήτησε όμως, τα ισόβια «να είναι πραγματικά ισόβια. Όσο ζουν να παραμείνουν στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η τιμωρία αυτή δεν είναι αμείλικτη. Σε 8 χρόνια μπορεί να παίρνουν άδεια να πάνε στο νησί τους. Εμένα όμως με υποχρέωσαν σε έναν αιώνιο θάνατο. Έκαναν το σπίτι μου φυλακή και το δωμάτιο κελί μου», τόνισε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Για τη διαδικασία της δίκης η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη, ενώ υποστήριξε την Εισαγγελέα λέγοντας ότι: «Απέδειξε ότι είναι εισαγγελέας με μεγάλα γράμματα και δεν μπορεί να την κακολογούν. Έχει τεράστια μόρφωση και ανάστημα».

Στη συνέχεια η κ. Τοπαλούδη ξέσπασε, μιλώντας για τους δράστες αλλά και τους γονείς τους, ενώ ο θείος της αδικοχαμένης φοιτήτριας τόνισε ότι εάν υπήρχε μια μικρή μεταμέλεια από πλευράς των δραστών και των οικείων τους, θα ήταν διαφορετική και η δική τους στάση.

Δείτε τις δηλώσεις της Κούλας Τοπαλούδη στο βίντεο που ακολουθεί:

Συγκλονίζει ξανά ο Γιάννης Τοπαλούδης: «Είμαστε καταδικασμένοι σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο»

Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, με το δικαστήριο να επιβάλλει την ανώτατη ποινή στους κατηγορούμενους, μίλησε και ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας Γιάννης, για την υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.

«Νιώθουμε δικαίωση για την απόφαση του δικαστηρίου για το ειδεχθέστερο έγκλημα σε βάρος της κόρης μου, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και σε βάρος κάθε γονιού που στέλνει το παιδί του με χαρά να σπουδάσει, με όνειρα και κέφι. Όμως κάποιοι χωρίς όνειρα μας δημιούργησαν αυτούς τους εφιάλτες για το υπόλοιπο της ζωής μας» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Τοπαλούδης μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου (16/05).

Στην ερώτηση αν η ποινή που επιβλήθηκε στους δολοφόνους της κόρης του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αντίστοιχες περιπτώσεις, ήταν ξεκάθαρος.

«Όχι. Για τα ειδεχθή εγκλήματα, αποτρεπτικά θα λειτουργούσε κάτι που έχει καταργεί και είναι προφανές (σ.σ. θανατική ποινή). Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εμείς ζητάμε τα ισόβια, να είναι ισόβια γιατί εμείς θα είμαστε καταδικασμένοι σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο. Δε γίνεται κάποιοι να μπορούν να βγουν σε 8-10 χρόνια και να συνεχίσουν τη ζωή τους, και αν θα έχουν σωφρονιστεί. Κάτι που είναι υποκριτικό για τέτοια άτομα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, αποκάλυψε ένα παρασκήνιο από την πολύκροτη δίκη. Όπως περιέγραψε, κατά την πρώτη δικάσιμο, στις 13 Ιανουαρίου, στο διάδρομο της δικαστικής αίθουσας, εκείνος πλησίασε και μίλησε τους συγγενείς του ενός από τους κατηγορούμενος.

«Απευθύνθηκα στον γονιό και τη γιαγιά του ενός. Και τους είπα μακάρι να γνωριζόμασταν υπό διαφορετικές συνθήκες. Τους είπα ότι λυπάμαι. Πρώτος τους μίλησα. Εν μέρει, γονείς είναι και αυτοί» ανέφερε.

Ο κ. Τοπαλούδης προανήγγειλε ότι όσοι επιχείρησαν να συκοφαντήσουν το παιδί του, εντός ή εκτός δικαστηρίου «θα υποστούν τις συνέπειες της δικαιοσύνης».

Τέλος, τόνισε πως η υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της κόρης του «δεν αφορά κόμματα ή αποκόμματα. Αφορά κάθε Έλληνα γονιό και όλη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με τη σύζυγό μου, για να χτίσουμε μια κοινωνία όσο ασφαλέστερη γίνεται».

Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Τοπαλούδη, στο βίντεο που ακολουθεί:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ