Άρση μέτρων: Χωρίς «ειδικό σακουλάκι» το αντίδωρο σε εκκλησία της Μυκόνου

Άρση μέτρων: Χωρίς «ειδικό σακουλάκι» το αντίδωρο σε εκκλησία της Μυκόνου

Χωρίς μάσκα οι περισσότεροι πιστοί στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής

Παρά τις οδηγίες, να καλύπτεται το αντίδωρο σε ειδικό σακουλάκι, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στη Μύκονο, προσφέρθηκε χωρίς περυτίλιγμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες, οι πιστοί θα εισέρχονταν στους ναούς με μάσκες, τις οποίες θα αποχωρίζονταν για να λάβουν την Θεία Κοινωνία ενώ θα παραλαμβαναν το αντίδωρο τυλιγμένο σε αλουμινοχαρτο, κατι που ομωσ δεν συνέβη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr.

Ούτε όμως η σύσταση για να φορανε μάσκα οι πιστοί έπιασε τόπο καθως οι περισσότεροι την αγνόησαν.

Τουλάχιστον τηρήθηκαν οι αποστάσεις, όπως θα δείτε στο βιντεοσκοπημένο υλικό.

Στη πρώτη λειτουργία μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, το εσωτερικό του ναού είχε διαμορφωθεί ανάλογα, σύμφωνα με τις εντολές του Μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεου Β. Παρούσα και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού.

Μάλιστα η προσέλευση αν και ήταν μεγάλη, λόγω των μέτρων, οι μισοί έμειναν έξω στην πλατεία της Αγίας Κυριακής με αποτέλεσμα να βγει ο νεοκόρος έξω για την διανομή του αντιδωρου.

Σημειώνεται ότι στο μοναστήρι της Άνως Μέρας, εκεί όπου βρέθηκε θετική στον ιό η νεοκόρος που νοσηλεύτηκε καταφέρνοντας να το ξεπεράσει έπειτα από μερικές μέρες, η εκκλησία λειτούργησε με ελάχιστα καθίσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ