Βρετανικά ΜΜΕ: Πώς οι «αερογέφυρες» μπορεί να επιτρέψουν τις διακοπές στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα

Βρετανικά ΜΜΕ: Πώς οι «αερογέφυρες» μπορεί να επιτρέψουν τις διακοπές στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών για πιθανή εξαίρεση χωρών από τον κανόνα της 14ήμερης καραντίνας έκαναν πολλούς Βρετανούς να ονειρεύονται διακοπές στη χώρα μας - Ποια θα είναι τα πιθανά κριτήρια για τις «αερογέφυρες»

Βρετανοί παραθεριστές μπορεί να έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν αεροπορικά σε χώρες με χαμηλό ρυθμό μόλυνσης με κορωνοϊό μέσω «αερογεφυρών», που θα εξαλείφουν την ανάγκη να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μεταδίδουν σήμερα βρετανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το βρετανικό Foreign Office προς το παρόν απευθύνει σύσταση για αποφυγή όλων των διεθνών ταξιδιών, πέραν των αναγκαίων, βάζοντας ουσιαστικά «στον πάγο» τα σχέδια εκατοντάδων πολιτών για διακοπές σε κάποιον καλοκαιρινό προορισμό. Εχθές όμως, ο Γκραντ Σαπς είπε ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις στους περιορισμούς, οι οποίοι θα αφορούν σε πτήσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς.

Ερωτηθείς εχθές από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών εάν θα εξέταζε το σενάριο των «αερογεφυρών», έτσι ώστε άτομα που εισέρχονται στο ΗΒ από χώρες όπου ο ρυθμός μόλυνσης είναι κάτω από 1 να μη χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, ο Σαπς έδωσε την εξής απάντηση: «Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου της καραντίνας θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, από τις αρχές του επόμενου μήνα. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε περαιτέρω βελτιώσεις, όπως π.χ. μέτρα όπως αερογέφυρες που θα επιτρέπουν σε άτομα από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης κορωνοϊού, να μπαίνουν στη χώρα». Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης πως το μέτρο της καραντίνας δύο εβδομάδων για όλα τα άτομα που εισέρχονται στο ΗΒ θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο.

travel-telegraph

Daily Mail

Οι υπουργοί εξετάζουν το σενάριο να υπάρξουν «αερογέφυρες» που θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να μετακινούνται από και προς χώρες χωρίς την ανάγκη καραντίνας μόλις η επιδημία τεθεί υπό έλεγχο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail. Μετά από μια αναφορα στον καθολικό κανόνα της καραντίνας 14 ημερών που πρόκειται να επιβάλει το υπουργείο Μεταφορών της χώρας τον επόμενο μήνα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Σαπς αποκάλυψε εχθές πως γίνονται συζητήσεις για το ποιες χώρες μπορεί να εξαιρεθούν από αυτό το καθεστώς μελλοντικά«Αναφέρθηκε μάλιστα στην ιδέα των αερογεφυρών, ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως για πτήσεις του στρατού πάνω από εχθρικά εδάφη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει «χώρες με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, μπορεί μελλοντικά να εξαιρεθούν από τους σκληρούς κανονισμούς που θα επιβάλλονται βάσει νόμου».

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Μεταφορών επέμεινε πως το μέτρο της καραντίνας για όλους τους ταξιδιώτες από τις αρχές Ιουνίου θα επιβληθεί καθολικά σε πρώτη φάση, αφήνοντας πάντως περιθώριο να υπάρξουν εξαιρέσεις στη συνέχεια.

travel-daily

Sky News

Οι Βρετανοί που ονειρεύονται καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό βλέπουν τις ελπίδες τους να αναπτερώνονται από ένα σχέδιο για την εξαίρεση όσων ταξιδεύουν σε χώρες με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από την καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα, αναφέρει δημοσίευμα του Sky News.

Όπως επισημαίνεται, η πρόταση για τις αποκαλούμενες «αερογέφυρες» ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους προορισμούς όπου η επιδημία του κορωνοϊού έχει τεθεί υπό έλεγχο έχει την υποστήριξη του υπουργού Μεταφορών«Ο Γραντ Σαπς ενέκρινε την ιδέα του Συντηρητικού βουλευτή Χιου Μέριμαν, την ώρα που ο κορυφαίος συμβουλος της κυβέρνησης, καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ προειδοποιούσε το κοινό ότι ίσως χρειαστεί να μάθε να ζει με την Covid-19 για αρκετά χρόνια», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, οι Βρετανοί είχαν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες τους τις τελευταίες μέρες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, καθώς τα θύματα του κορωνοϊού στην χώρα τους έχουν ξεπεράσει τα 34.000. Ερωτηθείς την περασμένη εβδομάδα «εάν το φετινό καλοκαίρι ακυρώθηκε» ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παραδέχτηκε ότι μπορεί αυτό να ισχύει. Ωστόσο οι ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό αναπτερώθηκαν με την ιδέα των αερογεφυρών, η οποία αφορά σε δυνητικές συμφωνίες μεταξύ κρατών με χαμηλό ρυθμό μόλυνσης, που θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να πηγαινοέρχονται χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα.

Προς το παρόν, τα σχέδια επιβολής καραντίνας δύο εβδομάδων σε όσους φτάνουν στο ΗΒ αποτρέπουν πολύ κόσμο από το να θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει με βάση τα νέα δεδομένα, όπως εξηγεί το δημοσίευμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ