Η χώρα που μπήκε στη λίστα με αυτές που ο κορονοϊός δεν κυκλοφορεί πλέον

Η χώρα που μπήκε στη λίστα με αυτές που ο κορονοϊός δεν κυκλοφορεί πλέον

Οι διεθνείς πτήσεις δεν προβλέπονται πριν τον Ιούλιο

Κανείς ασθενής δεν παρουσιάζει πλέον συμπτώματα της ασθένειας Covid-19 στη Γαλλική Πολυνησία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (σήμερα Τρίτη ώρα Γαλλίας), η τοπική κυβέρνηση αυτού της υπερπόντιου γαλλικού εδάφους που ανέφερε μόλις 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν θρηνεί κανέναν θάνατο.

Η απουσία της επιδημίας στο πολυνησιακό έδαφος, όπου υπό κανονικές συνθήκες φθάνουν τουρίστες από όλο τον κόσμο, συνδέεται με τη διακοπή των διεθνών πτήσεων, την απαγόρευση κυκλοφορίας και ένα αυστηρό lockdown το οποίο ήρθη εν μέρει στα τέλη Απριλίου.

Περισσότερες από 7.000 επίσημες αναφορές για παραβιάσεις των μέτρων περιορισμού ή της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν διαπιστωθεί από τη γαλλική αστυνομία ή τη χωροφυλακή. Τη Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου της Παπέετε, Τομά Πιζόν, δήλωσε πως οι παραβάτες μπορούν να κάνουν μια δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό αντί να πληρώσουν το πρόστιμό τους.

Ο σκοπός είναι να «διασωθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού από εκείνους που δεν συμπεριφέρονται σωστά», εξήγησε ο Πιζόν. Η δωρεά, το λιγότερο 5.000 φράγκα (42 ευρώ), ποσό χαμηλότερο των προστίμων, θα επιτρέψει «να διαγράψουμε την παράβαση που έχει καταγραφεί χωρίς να υπάρξει συνέχεια» διευκρίνισε.

Σήμερα ήταν επίσης η ημέρα που ξανάνοιξαν τα σχολεία στην Πολυνησία. Μόνο το 20% των μαθητών επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις στα δημόσια σχολεία και το 18% στα κολέγια και στα λύκεια.

Τα σχολεία ανέβαλαν επανειλημμένα την επιστροφή στις τάξεις των μαθητών με τις περισσότερες δυσκολίες ώστε να διασφαλίσουν τη συνέχιση της εκπαίδευσης από το σπίτι. Και παρά την απουσία της επιδημίας στην Πολυνησία, ορισμένοι γονείς φοβούνται ακόμη τον ιό και προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Οι πτήσεις ανάμεσα στα νησιά αναμένεται να ξαναρχίσουν στα τέλη της εβδομάδας στην Πολυνησία.

Όσο για την επανάληψη των διεθνών πτήσεων, δεν προβλέπεται πριν από τον Ιούλιο, με τον κύριο φόβο των υγειονομικών αρχών να είναι μια επανεισαγωγή του ιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ