Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε στους θάμνους για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη

Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε στους θάμνους για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη

Αποκαλύφθηκε η επίσκεψη που δεν άρεσε στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Στο «φως» της δημοσιότητας φέρνει ένα νέο βασιλικό ντοκιμαντέρ, στοιχεία από την «κρυφή ζωή» της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η Βασίλισσα Ελισάβετ κάποτε κρύφτηκε σε έναν θάμνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να αποφύγει τον Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης κρατικής επίσκεψής του το 1978.

Ο δημοσιογράφος και βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Χάρντμαν αναφέρει λεπτομέρειες στο ITV’s Our Queen: Inside the Crown, ότι η Αυτού Μεγαλειότητα απολάμβανε έναν ιδιωτικό περίπατο με τα corgis της όταν κατέφυγε σε δραστικά μέτρα για να αποφύγει τον επισκέπτη.

«Τη συγκεκριμένη στιγμή η Βασίλισσα έβγαζε τα corgis της για μια βόλτα στους κήπους του παλατιού και μπορούσε να δει τον Τσαουσέσκου και τη σύζυγό του να φτάνουν», λέει ο Χάρντμαν στο ντοκιμαντέρ. «Σκέφτηκε, ‘πραγματικά δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους’, οπότε η πρώτη και μοναδική φορά στη ζωή της, που κρύφτηκε σε έναν θάμνο στους κήπους του παλατιού για να αποφύγει τους καλεσμένους της».

Άγνωστο παραμένει το αν ο Τσαουσέσκου αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο Τσαουσέσκου, ο οποίος κυβερνούσε τη Ρουμανία από το 1965 μέχρι την εκτέλεση του το 1989, δεν ήταν δημοφιλής στο κοινό και η επίσκεψή του συζητήθηκε. «Ο Τύπος άρχισε να κάνει ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών», συνέχισε ο Χάρντμαν, προσθέτοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν ακόμη και γιατί «αυτό το τέρας» κλήθηκε να πάει στη Βρετανία.

«Η Βασίλισσα συναντάει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά η επίσκεψη του Τσαουσέσκου ήταν υπερβολκή γι ‘αυτήν,» λέει ο πρώην βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Ντέιβιντ Όουεν στο ντοκιμαντέρ. «Το έκανε πολύ σαφές ότι δεν της άρεσε αυτή η επίσκεψη!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ