Σχολεία: Οριστικό! Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Σχολεία: Οριστικό! Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Κορονοϊός - Σχολεία: Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα επιστρέψουν τελικά τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις σχολικές αίθουσες μετά από 2,5 μήνες, κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Κατά τη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας το απόγευμα της Κυριακής, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους θα δοθούν τη Δευτέρα (25/05), κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε αυτή θα μετάσχει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, που θα μιλήσουν για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Στέλιου Πέτσα:

«Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:
– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών»

Σχολεία: Πώς δόθηκε το «πράσινο φως»
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων.

«Το θέμα των σχολείων έχει απασχολήσει και τη δική μας επιτροπή και τις αντίστοιχες επιτροπές και ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Όπως η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία βασιζόταν σε κάποια ελάχιστα, στερεά και απόλυτα στοιχεία, αλλά παρόλα αυτά πάρθηκε η απόφαση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και τώρα για το άνοιγμα, τα δεδομένα που έχουμε δεν είναι πάρα πολύ ισχυρά. Όμως υπάρχουν πολλά, έστω και ήπιας ισχύος, επιχειρήματα τα οποία μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν», ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου,.

Πρόσθεσε επίσης, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής γι’ αυτό το θέμα, «για να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ