Φονική κακοκαιρία: Μία νεκρή από κεραυνό – Καταστροφές σε όλη τη χώρα – Δείτε πού χιόνισε

Φονική κακοκαιρία: Μία νεκρή από κεραυνό – Καταστροφές σε όλη τη χώρα – Δείτε πού χιόνισε

Φονικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρία που πλήττει την χώρα από τη Δευτέρα - Το μεσημέρι της Τρίτης (26/05) μία γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκε από κεραυνό στην Σκόπελο - Καταστροφές και πλημμύρες σε Μαγνησία, Χαλκιδική και Λάρισα - Ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» και την Αττική το μεσημέρι

Ο κεραυνός που έπεσε στη Σκόπελο κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας, «χτύπησε» μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 50 ετών.

Η άτυχη γυναίκα κεραυνοβολήθηκε την ώρα που έκανε αγροτικές εργασίες μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος είδε τη γυναίκα του να «σβήνει» μπροστά στα μάτια του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε αμέσως τις Αρχές, αδυνατώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του.

Πλημμύρες στην Αττική

Μπόρα «χτύπησε» την Αττική την Τρίτη, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι στην πρωτεύουσα να πλημμυρίσουν και να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Δείτε εικόνες στην gallery:

kairos-kakokairia-vrohi-athina-3-1.jpg

Καταστροφές από την χαλαζόπτωση στο Πήλιο

Κακοκαιρία με περιοδικές έντονες καταιγίδες που συνοδεύονται από αστραπές και κεραυνούς πλήττει κατά διαστήματα τη Μαγνησία και κυρίως την περιοχή του ανατολικού Πηλίου,αλλά και την περιφέρεια του Αλμυρού.

Περίπου στις 10.00 το πρωί ισχυρή χαλαζόπτωση σάρωσε το ανατολικό Πήλιο στις περιοχές της Ζαγοράς, του Πουρίου, της Μακρυράχης και του Ανηλίου, ενώ η χαλαζόπτωση που διήρκησε περίπου μισή ώρα, κάλυψε δρόμους, αυλές και αγροκτήματα με ένα παχύ στρώμα χαλαζιού,που σύμφωνα με τους κατοίκους σε πολλά σημεία έφτασε και τα πέντε εκατοστά.

Η χαλαζόπτωση στο ανατολικό Πήλιο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες μήλων και κερασιών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή στα κεράσια της περιοχής και ειδικά στο Ανήλιο και τη Μακρυρράχη φαίνεται να είναι ολοκληρωτική λίγες ημέρες πριν γίνει η συγκομιδή τους.

Το μέγεθος της ζημιάς στη φρουτοπαραγωγή του Ανατολικού Πηλίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ αναμένεται να μεταβούν στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών.

Και στην περιφέρεια του Αλμυρού, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα με εποχικές καλλιέργειες, κυρίως σε ντομάτες, ενώ χαλάζι έπεσε για μισή ώρα και στην πόλη του Αλμυρού.

Χαλκιδική: Το έστρωσε από το χαλάζι

Η Χαλκιδική δέχτηκε από το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας και πολλές περιοχές επλήγησαν από έντονη χαλαζόπτωση.

Έντονο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Πολυγύρου Θεσσαλονίκης. Από την έντονη χαλαζόπτωση ο δρόμος… άσπρισε και τα αυτοκίνητα σταμάτησαν δεξιά και αριστερά του δρόμου μέχρι να περάσει το κύμα.

Στον Ταξιάρχη το τοπίο μοιάζει με χιονισμένο, καθώς το χαλάζι κάλυψε δρόμους και χωράφια. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν και περιοχές της νότιας Καλαμαριάς, όπως τα Σήμαντρα και την Πορταριά, όπου υπάρχουν καλλιέργειες με βερίκοκα. Στην Ορμύλια επλήγησαν και ελαιοκαλλιέργειες.

42.jpg

Και όμως… χιόνισε στη Δράμα

Στο Φαλακρό Δράμας χιόνισε το μεσημέρι της Τρίτης (26/05) και μάλιστα το έστρωσε.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η χιονόπτωση διήρκεσε αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να το στρώσει έστω και ελαφρώς στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα ισχυρά φαινόμενα που «χτυπούν» τη χώρα θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή τουλάχιστον.

Ιωάννινα: Χιόνι στα ορεινά χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου

Βουτιά του υδράργυρου στους 2 βαθμούς και χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά του Κεντρικού Ζαγορίου, έφερε η κακοκαιρία στο Νομό Ιωαννίνων.

Στη Λάιστα και την περιοχή του Γυφτόκαμπου, σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς το χιόνι έφτασε στα 10 εκατοστά.

Για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, κάνουν λόγο οι κάτοικοι, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος, βρίσκεται σε επικοινωνία με όλα τα χωριά, και εάν χρειαστεί να κινηθούν μηχανήματα αποχιονισμού αυτό θα γίνει.

Προβλήματα και στα Φάρσαλα

Χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού έπληξε για 10 λεπτά το χωριό Υπέρεια Φαρσάλων, στις 2 το μεσημέρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ