Η μοναδική αποστολή που κατέκτησε το Εβερεστ εν μέσω της πανδημίας (vid)

Η μοναδική αποστολή που κατέκτησε το Εβερεστ εν μέσω της πανδημίας (vid)

Μία ομάδα Κινέζων ορειβατών ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ και έγινε η μοναδική αποστολή που κατάφερε να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού

Kινέζικα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι σκοπός της ομάδας ήταν να μετρήσει εκ νέου το ύψος του όρους, καθότι η Κίνα και το Νεπάλ, στα σύνορα των οποίων βρίσκεται το Έβερεστ, διαφωνούν σχετικά με το ακριβές ύψος του.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, οι κινεζικές μετρήσεις έδειχναν το Έβερεστ κατά τέσσερα μέτρα χαμηλότερο από τις μετρήσεις του Νεπάλ. Μάλιστα, το Νεπάλ απαγόρευσε όλες τις αναβάσεις, κάτι που δεν πραγματοποίησε ωστόσο η Κίνα, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στις ντόπιες αποστολές, σύμφωνα με το BBC.

Η κινεζική ομάδα ξεκίνησε την αποστολή της τον Απρίλιο, όμως οι προσπάθειες της να φτάσει στην κορυφή, ματαιώθηκαν από τον εξαιρετικά κακό καιρό. Ωστόσο, σύμφωνα με πλάνα της Κινεζικής Κεντρικής Τηλεόρασης, η ομάδα φέρεται να κατέκτησε την πολυπόθητη κορυφή.

«Την άνοιξη του 1960, μόνο οι Κινέζοι έφτασαν στην κορυφή. Οι Ινδοί προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σάλισμπουρι του Himalayan Database, τονίζοντας ότι παρότι υπήρχαν και άλλες χρονιές που μόνο Κινέζοι βρίσκονταν στο όρος, σε καμία από τις περιπτώσεις δεν κατέκτησαν την κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ