Ταϊλάνδη: Κλειστά τα σύνορα για όλους τους τουρίστες

Ταϊλάνδη: Κλειστά τα σύνορα για όλους τους τουρίστες

Ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς δεν θα είναι διαθέσιμος για φέτος.

Ορισμένες χώρες μπορεί να προχωρούν με σχέδια για να καλωσορίσουν τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, η Ταϊλάνδη όμως δεν θα είναι μία από αυτές.

«Είμαστε ακόμη σε εγρήγορση, απλώς δεν μπορούμε να τερματίσουμε την επαγρύπνηση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), Yuthasak Supasorn, στο CNN.

«Πρέπει να ελέγχουμε τη χώρα καταγωγής [επισκεπτών] για να δούμε αν η κατάστασή της έχει βελτιωθεί πραγματικά. Και τέλος, πρέπει να δούμε αν οι δικοί μας επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να δεχτούν τουρίστες υπό τη “ νέα κανονικότητα”».

Από το ξέσπασμα του κορονοϊού τον Μάρτιο, στην Ταϊλάνδη έχουν αναφερθεί 3.054 κρούσματα κορονοϊού και 57 θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ, του νησιού που ήταν μία από τις εστίες με τα περισσότερα κρούσματα, παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας, εκτελούνται πτήσεις από το εξωτερικό μόνο για επαναπατρισμό υπηκόων της χώρας και δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της χώρας να ταξιδεύουν ελεύθερα.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον επόμενο μήνα καθώς η χώρα στοχεύει στην επανεκκίνηση του εσωτερικού τουρισμού.

Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα σε επιλεγμένες περιοχές – όπως η Χούα Χιν, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο περίπου 125 μίλια νότια της Μπανγκόκ – έχουν ήδη λάβει άδεια για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες της Ταϊλάνδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ