Τζορτζ Φλόιντ:Η φωτογραφία που ανατριχιάζει – Μαύρη διαδηλώτρια γονατίζει μπροστά στους αστυνομικούς

Τζορτζ Φλόιντ:Η φωτογραφία που ανατριχιάζει – Μαύρη διαδηλώτρια γονατίζει μπροστά στους αστυνομικούς

Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού συνεχίζονται.

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, με τις ΗΠΑ να φλέγονται από τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού από Αστυνομικό.

Μια φωτογραφία όμως, στα εκατομμύρια που έχουν τραβηχτεί από τις ΗΠΑ, κυριολεκτικά ανατριχιάζει και έγινε viral μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Μια μαύρη διαδηλώτρια πλησίασε και γονάτισε μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη με αυτόν τον συμβολικό τρόπο για την αστυνομική βία που μαστίζει τις ΗΠΑ.

H φωτογραφία, που για πολλούς «αιχμαλωτίζει» το πνεύμα των κινητοποιήσεων, τραβήχτηκε από τον Dai Sugano, έναν φωτορεπόρτερ που κάλυψε την περασμένη Παρασκευή τη διαδήλωση στο Σαν Χοσέ για λογαριασμό των Mercury News.

Η εικόνα της μαύρης γυναίκας που γονατίζει σε απόσταση αναπνοής μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι στέκονται παραταγμένοι με τα κλομπ ανά χείρας είχε τρομερή απήχηση στα social media, με εκατοντάδες χρήστες να την κοινοποιούν εξαιτίας του «συμβολισμού» της και των όσων εκφράζει με τόσο εύγλωττο τρόπο.

«Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία αιχμαλωτίζει τόσα πολλά στοιχεία για τους καιρούς που διανύουμε», έγραψε μια χρήστης στο Twitter. «Ανατριχίλα. Τα πράγματα θα αλλάξουν, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν» αναφέρει μια άλλη λεζάντα της κοινοποιημένης φώτο.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην Ουάσιγκτον μετά τις νέες διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, η Μιούριελ Μπάουζερ, την επομένη μιας νύχτας που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις «23:00 της Κυριακής ως τις 06:00 της Δευτέρας», διευκρίνισε η Μπάουζερ μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά στην πόλη για να ενισχύσει την αστυνομία.

Τζορτζ Φλόιντ:Η φωτογραφία που ανατριχιάζει - Μαύρη διαδηλώτρια γονατίζει μπροστά στους αστυνομικούς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ