Σκάνδαλο Folli Follie: Νέο «χαστούκι» στους Κουτσολιούτσους – Δεσμεύτηκε η θαλαμηγός τους

Σκάνδαλο Folli Follie: Νέο «χαστούκι» στους Κουτσολιούτσους – Δεσμεύτηκε η θαλαμηγός τους

Σκάνδαλο - Folli Follie: Την είχαν δηλώσει ως «επαγγελματικό πλοίο αναψυχής»

Την άμεση δέσμευση της θαλαμηγού «Phalarope» που ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, η οποία εμφανίζεται να συνδέεται με συμφέροντα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Folli Follie εκπροσωπώντας την εταιρεία κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, του πολυτελούς ιδιωτικού σκάφους αναψυχής 32 μέτρων που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας.

Η αίτηση συζητήθηκε χθες Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση, εξέδωσε προσωρινή διαταγή και διέταξε τη δέσμευση του πλοίου και την απαγόρευση του απόπλου.

Η διαταγή επιδόθηκε με δικαστικούς επιμελητές και κοινοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Ήδη το πλήρωμα της θαλαμηγού με σημαία Μάλτας έχει απομακρυνθεί, ενώ η Phalarope παραμένει «δεμένη» στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου που υπέβαλε η Folli Follie έρχεται να προστεθεί στις νομικές ενέργειες που ήδη έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλα πρώην στελέχη του ομίλου.

thalamigos-3.jpg

Όπως αποκάλυψε το Capital.gr μεταξύ αυτών των ενεργειών είναι η κατάθεση υπομνήματος και δήλωσης παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας του 35ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, κατά πρώην στελεχών του ομίλου της εταιρείας για όλες τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη, διεκδικώντας αποζημίωση 78 εκατ.ευρώ.

Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Folli Follie υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά του Δ. Κουτσολιούτσου για κακουργηματική υπεξαίρεση, κατά τη διάρκεια του έτους 2018, συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και για άλλα ποσά που αναλήφθηκαν από το ταμείο της εταιρείας και δεν επεστράφησαν.

Δηλώθηκε ως «επαγγελματικό πλοίο αναψυχής»
Στην περίπτωση της «Phalarope» (ελληνιστί φαλαρόποδας) που είχε αγοραστεί το 2006 από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, αποκτήθηκε από την εταιρεία «ΦΑΡΑΛΟΠ ΝΕΠΑ», κυριότητας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, με δάνειο 4 εκατ. ευρώ από την BNP Paribas. Από αυτό το δάνειο φαίνεται να αποπληρώθηκαν μόλις 830 χιλιάδες ευρώ και ερευνάται εάν οι δόσεις αυτές καταβλήθηκαν από τη Folli Follie ή από λογαριασμό μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η θαλαμηγός είχε δηλωθεί ως «επαγγελματικό πλοίο αναψυχής» και στο πλαίσιο αυτό καταρτίζονταν συμβάσεις ναύλωσης μεταξύ της «ΦΑΛΑΡΟΠ ΝΕΠΑ» και της Folli Follie, με την τελευταία όμως να εμφανίζεται να έχει ζημιωθεί κατά τουλάχιστον 488.000 ευρώ. Όπως προκύπτει, συγκεκριμένα πρόσωπα εναλλάσσονταν στα ναυλοσύμφωνα της «ΦΑΛΑΡΟΠ ΝΕΠΑ» προκειμένου η οικογένεια Κουτσολιούτσου να «δείχνει» στις Αρχές την επαγγελματική χρήση της θαλαμηγού.

Μεταξύ αυτών των προσώπων αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περιλαμβάνονται ο Takamatzu Minoru, Εκτελεστικός Διευθυντής της «FOLLI FOLLIE Group Sourcing» (σ.σ. της θυγατρικής που με βάση τις έρευνες είναι το επίκεντρο του σκανδάλου της πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων της FFG), ο περίφημος «δανειστής» της οικογένειας Κουτσολιούτσου, Holzer Neumann, μετέπειτα Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Dufry, εταιρεία του οποίου εμφανίζεται να προσημείωσε τη βίλα της οικογένειας στις Σπέτσες, καθώς και άλλα συγγενικά πρόσωπα των βασικών μετόχων της εισηγμένης.

Στη συνέχεια η θαλαμηγός μεταβιβάστηκε σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα (Phalarope Limited), εκπρόσωπος της οποίας είχε οριστεί ο Δ. Κουτσολιούτσος. Η συναλλαγή με πωλήτρια τη «ΦΑΛΑΡΟΠ ΝΕΠΑ» εμφανίζεται να έγινε σε διάστημα μεταγενέστερο της λύσης της εταιρείας και τη θέση αυτής σε εκκαθάριση, τον Απρίλιο του 2012. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τον Μάρτιο του 2020 ο Δ. Κουτσολιούτσος φέρεται να μεταβίβασε σε τρίτο πρόσωπο το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της και να δρομολογείται η πώλησή της θαλαμηγού σε εικονικό αγοραστή, όπως αναφέρεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες πώλησης πολυτελών σκαφών (όπως η https://flagship-yachts.com/yachts/) στο Pharalope έχει μπει πωλητήριο έναντι 3,25 εκατ.ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ