Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς στα νησιά

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς στα νησιά

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Γκίκας Μαγιορκίνης δεν αποκλείει την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης (3/6), ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ επεσήμανε ότι από τις 15 Ιουνίου και ιδίως από τον Ιούλιο είναι πιθανό να παρουσιαστούν «μικρο – επιδημίες» κορονοϊού σε διάφορα ελληνικά νησιά.

Ο κύριος Μαγιορκίνης, όπως είπε στη συνέντευξή του, εκτιμά ότι μπορεί να παρουσιαστεί μέσα στη θερινή περίοδο αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, παρά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ελληνικής Πολιτείας.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην ακτοπλοΐα
Αναθεωρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα επιβατηγά πλοία, λόγω της θετικής πορείας του περιορισμού του κορoνοϊού στη χώρα μας.

Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε δύο (από ένα) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ