Προσοχή – Έχετε αυτή την εφαρμογή στο κινητό; Διαγράψτε τη αμέσως (photos)

Προσοχή – Έχετε αυτή την εφαρμογή στο κινητό; Διαγράψτε τη αμέσως (photos)

Υπάρχει κίνδυνος μεγάλης οικονομικής ζημιάς.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν το τελευταίο διάστημα εφαρμογές για συσκευές Android, οι οποίες κρύβουν κακόβουλο λογισμικό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι χρήστες από υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, παράνομες συνδρομές σε άγνωστες υπηρεσίες, τεράστιες χρεώσεις σε συναλλαγές που ουδέποτε έχουν πραγματοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες των συσκευών, αλλά και ενοχλητικές διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έκθεση της Upstream, το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα που έχουν λογισμικό Android που χαρακτηρίζονται «κακόβουλες» διπλασιάστηκαν. Μάλιστα, μία εφαρμογή που είχε πάρει τον χαρακτηρισμό «ύποπτη» από την εν λόγω εταιρεία, βρίσκεται εγκατεστημένη σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια συσκευές.

Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα η Google προσπαθεί να ελέγξει τις εκατομμύρια εφαρμογές που βρίσκονται στο Play Store και μπορούν να κρύβουν καλά το κακόβουλο λογισμικό, ωστόσο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα αν κάποιος βάλει μία εφαρμογή στο κινητό του από πηγές εκτός του «καταστήματος» της Google.

Δείτε παρακάτω στην gallery ποια είναι η εφαρμογή που είναι επικίνδυνη σε συσκευές με λογισμικό Android…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ