Η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει πώς πέρασε στην καραντίνα με τα έξι παιδιά της

Η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει πώς πέρασε στην καραντίνα με τα έξι παιδιά της

Η 45χρονη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δεν παρέλειψε να τονίσει πως στην περίοδο της καραντίνας παρατηρήθηκε αύξηση της σεξουαλικής και της ενδοοικογενειακής βίας σε πολλές χώρες

Σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με τα έξι παιδιά της πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας και η 45χρονη ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό «Harper’s Bazaar» η πρώην σύζυγος του Μπραντ Πιτ μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για την ανάγκη να προσπαθήσει να διατηρεί την ψυχραιμία της για χάρη των παιδιών της.

Με τον 18χρονο Μάντοξ, την 16χρονη Παξ, την 15χρονη Ζαχάρα, την 14χρονη Σιλό και τα 12χρονα δίδυμα, Νοξ και Βιβιέν η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη. «Ήταν μια περίοδος αβεβαιότητας και στρες για όλο τον κόσμο», δήλωσε η ηθοποιός και παραδέχθηκε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να δείχνει ψύχραιμη και να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για τα έξι παιδιά της.

Όπως η ίδια αποκάλυψε, η οικογένεια απασχολήθηκε, κυρίως, με τα κατοικίδια του σπιτιού. Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του lockdown «χάθηκε» το κουνέλι της 12χρονης Βιβιέν σε χειρουργική επέμβαση και έτσι, η ηθοποιός υιοθέτησε δύο άλλα μικρά κουνέλια με ειδικές ανάγκες. Ενώ στο σπίτι της ηθοποιού υπάρχουν ακόμα σκύλοι, φίδια και σαύρες για κατοικίδια και τα μικρότερα παιδιά της απασχολήθηκαν με την φροντίδα τους.

Αύξηση της σεξουαλικής και της ενδοοικογενειακής βίας στην καραντίνα

Η Αντζελίνα Τζολί ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της ‘Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δεν παρέλειψε να τονίσει πως στην περίοδο της καραντίνας παρατηρήθηκε αύξηση της σεξουαλικής και της ενδοοικογενειακής βίας σε πολλές χώρες στον κόσμο και με αφορμή πως πολλά νεαρά κορίτσια είχαν σταματήσει το σχολείο. O ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η πανδημία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα 2 εκατ. ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε νέες γυναίκες και 13 εκατ. γάμους παιδιών σε ορίζοντα δεκαετίας.

«Είναι ουσιαστικό για τους αρχηγούς κρατών και τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα και να προβούν σε ενέργειες, όπου τα νεαρά κορίτσια είναι πιο ευάλωτα», τόνισε η ηθοποιός και πρόσθεσε πως δεν δέχεται την ρητορική των πολιτικών ότι άλλα θέματα έχουν προτεραιότητα καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό. Η Τζολί τόνισε πως «ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα» είναι αυτό που διεκδικεί για τα μικρά παιδιά και τους πρόσφυγες, για όλους, όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα, είτε πρόκειται για μια οικογένεια προσφύγων, είτε για μια οικογένεια που παλεύει με τη φτώχεια και την πείνα», ανέφερε η διάσημη ηθοποιός στη συνέντευξή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ