Δες πόσα λεφτά θα βγάλεις αν το βίντεο σου στο youtube έχει πάνω από 1.000.000 προβολές [vids]

Δες πόσα λεφτά θα βγάλεις αν το βίντεο σου στο youtube έχει πάνω από 1.000.000 προβολές [vids]

Youtube: Μια επιτυχημένη Βρετανίδα αναλύει το πως κερδίζει χρήματα από τα βίντεό της.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί εάν είναι κερδοφόρα όλα τα εγχειρήματα των ανθρώπων που σπαταλούν χρόνο και έμπνευση, ανεβάζοντας τα βίντεό τους στη δημοφιλή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Κι αν όντως επιτύχουν και δουν αρκετά κλικς, τότε ποιο είναι το αντίκρισμα. Πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας επιτυχημένος Youtuber; Η Βρετανίδα Shelby Church, η οποία έχει ένα από τα πιο «δυνατά» κανάλια, με 1.400.000 συνδρομητές και βίντεο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο προβολές, εξηγεί πως… βγαίνουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο μέσος όρος εσόδων της είναι περίπου 2000 δολάρια ετησίως όταν το βίντεο έχει ξεπεράσει το 1.000.000 views. Το τελικό ποσό που φτάνει στη τσέπη των youtubers όμως εξαρτάται και από τη διάρκεια του βίντεο, καθώς σε βίντεο μεγάλης διάρκειας εμφανίζονται διαφημίσεις πάνω από δύο φορές.

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο του Youtube
Η Google έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή μας σε τέτοιο επίπεδο, που πλέον δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη «ψάχνω», αναζητώντας κάποια απάντηση σε οποιοδήποτε… λογικό ή παράλογο ερώτημα έχουμε. Χρησιμοποιούμε τη λέξη «googlάρω». Τα ίδια ισχύουν και με το Youtube που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αντικαταστήσει τα media player για τη μουσική αλλά και τις ταινίες μας. Παράλληλα, αποτελεί το σίγουρο μέρος όπου μπορούμε να… καούμε βλέποντας το ένα βιντεάκι πίσω από το άλλο. Ας μην μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τη δύναμη του Youtube. Αυτό που δε γνωρίζουμε, είναι το πως ξεκίνησε το πρότζεκτ που μετά από λίγα χρόνια έγινε… αυτοκρατορία.

Για να βρούμε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο Youtube πρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο. Για την ακρίβεια, 14 χρόνια πριν, το 2005. Ο Τζουντ Καρίμ, ένας εκ των συνιδρυτών της πλατφόρμας, ανέβασε ένα δοκιμαστικό κλιπ από μία επίσκεψή του στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο. Βίντεο που γυρίστηκε από τον Γιάκοβ Λαπίτσκι και έχει διάρκεια μόλις 19 δευτερολέπτων. Μπορεί εκ πρώτης όψεως το βίντεο να μη λέει πολλά, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός πως ήταν το πρώτο upload ever, του έδωσε 75 εκατομμύρια views!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ