Google: Πώς να διορθώσετε το πιο ενοχλητικό πράγμα στo κινητό σας

Google: Πώς να διορθώσετε το πιο ενοχλητικό πράγμα στo κινητό σας

Η Google δίνει τη λύση στο πρόβλημα.

Είτε είστε κάτοχος iPhone, είτε Android τηλεφώνου, ένα από τα χειρότερα και πιο ενοχλητικά χαρακτηριστικά των smartphones είναι η αυτονομία τους. Τα περισσότερα τηλέφωνα μπορούν να κρατήσουν περίπου μια μέρα, με μεγάλες μπαταρίες, αλλά σχεδόν ποτέ η ενέργεια αυτή δεν είναι αρκετή. Η Google έκανε ένα βήμα εμπρός και παραδέχτηκε ένα λάθος στο σχεδιασμό του λογισμικού της, αλλά και πώς να το διορθώσετε.

Απ’ ό,τι φαίνεται αρκεί απλά να αλλάξετε την λειτουργία του τηλεφώνου σας σε «Σκοτεινή» (Dark Mode). Το κόλπο πιάνει βέβαια μόνο σε OLED οθόνες. Η Google μίλησε για την κατανάλωση ενέργεια των τηλεφώνων στο Android Dev Summit που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. svg%3E

Η εταιρεία μελέτησε δεδομένα για την κατανάλωση ενέργειας των τηλεφώνων σε white και dark themes και κατέληξε ότι σε μέγιστη φωτεινότητα, το dark mode σε OLED οθόνες πάντα κερδίζει. Τα αυτοφωτιζόμενα OLED pixels παραμένουν ανενεργά όσο είναι μαύρο το χρώμα, συντηρώντας έτσι ενέργεια και μεγαλώνοντας την αυτονομία.
svg%3E
Η Google παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος της να επιμένει για το λευκό χρώμα στο Material Design των εφαρμογών. Η Apple επίσης έχει κυρίως λευκά θέματα και ενώ υπάρχει dark mode για τους Mac υπολογιστές της, δεν υπάρχει για τα iPhone.

Συνεπώς, αν θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία και το τηλέφωνό σας έχει OLED οθόνη, επιλέξτε το dark mode σε όποια εφαρμογή υπάρχει διαθέσιμο και παράλληλα αναμείνατε για dark mode του UI σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ