Κάνεις yoga; Ποια στάση της είναι η ιδανική για το ζώδιό σου;

Κάνεις yoga; Ποια στάση της είναι η ιδανική για το ζώδιό σου;

Μάθε ποια αντιστοιχεί στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά, για να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας τα workout!

Αλήθεια, γνώριζες πως υπάρχει για όλους μία συγκεκριμένη στάση του σώματος, η οποία είναι ικανή να τους ανεβάσει τη διάθεση; Σίγουρα όσοι από εμάς ασχολούνται αρκετά χρόνια με τη yoga, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το μαθαίνουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς… yogi μάλιστα, η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης σώματος και πνεύματος, ενδείκνυται για κάθε σώμα και ηλικία, αφού μπορεί να βοηθήσει σε αρκετές παθήσεις, όπως η αρθρίτιδα καθώς και ασθένειες ψυχολογικής φύσης!

Ακριβώς επειδή πρόκειται για μία φιλοσοφία που θεμελιώνεται στην προσωπικότητα και τον ψυχισμό του κάθε ατόμου, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και ποια είναι η position που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε ζώδιο, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις εκείνη που αντιστοιχεί στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά, για να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας τα workout!

ΚΡΙΟΣ: Navasane («Η στάση της βάρκας»)

Οι Κριοί είναι ένα ζώδιο με αστείρευτη συναισθηματική και σεξουαλική ενέργεια, η οποία μπορεί κάποια στιγμή να τους γυρίσει μπούμερανγκ ή να εμποδίσει τα σχέδιά τους. Σε αυτό το σημείο έρχεται η yoga με τη στάση Navasane, η οποία μας βοηθάει να ισορροπήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.

Αγόρασε την Καρμική ανάλυση του Ωροσκοπίου σου και βρες απαντήσεις στα «πώς» και τα «γιατί» των δυσεξήγητων γεγονότων της ζωής σου, διευκολύνοντας, έτσι την προσωπική σου ανέλιξη.

ΤΑΥΡΟΣ: Vrksasana («Η στάση του δέντρου»)

Όπως κάθε ζώδιο της Γης, έτσι και ο Ταύρος θέλει τα πόδια του να πατάνε γερά στο χώμα, χωρίς όμως να ζορίζεται ή να κουράζεται. Οι Ταύροι είναι πρακτικοί άνθρωποι που δύσκολα λειτουργούν υπό πίεση, για αυτό αναζητούν διαρκώς την ανεσή τους. Αυτό ουσιαστικά τους παρέχει και η «Στάση του δέντρου», η οποία τους επιτρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη σύνδεση με το περιβάλλον τους, ενισχύοντας το εσωτερικό τους κέντρο με υπομονή και ενσυναίσθηση. Δύο αρετές απαραίτητες για να καλμάρει ο πηγαίος… πυρετός ενός Ταύρου.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Garudasana («Η στάση του αετού»)

Μπορεί να είναι ένα… τσακ πιο δύσκολη η συγκεκριμένη στάση, αλλά παραμένει η ιδανική για τους Διδύμους! Η παιχνιδιάρικη φύση της «Στάσης του αετού» είναι που θα βοηθήσει έναν Δίδυμο να διοχετεύσει κάπου τον «άνεμο» που κρύβει μέσα του και να… πετάξει. Ταυτόχρονα, η επαφή με το έδαφος του δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο focused και να βρει για λίγο την εσωτερική του ηρεμία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Balasane («Η στάση του παιδιού»)

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητα και δοτικά είναι τα Καρκινάκια, για αυτό χρειάζονται λίγη παραπάνω ξεκούραση από τα υπόλοιπα ζώδια. Ακριβώς αυτό τους παρέχει και η στάση Balasana, μέσα από την οποία θα βρουν ένα προσωπικό «καταφύγιο» για να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν να μοιράζουν απλόχερα αγάπη στους γύρω τους.

ΛΕΩΝ: Salamba Bhujangasana («Η στάση της Σφίγγας»)

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μία από τις πιο δημοφιλείς στάσεις της yoga, είναι και η καταλληλότερη για τα Λιοντάρια. Η «Στάση της Σφίγγας» είναι μία από τις πρώτες ασκήσεις που γνωρίζει ένας μαθητευόμενος και εκείνη που του επιτρέπει να ανακτά τις δυνάμεις και την αυτοκυριαρχία του, έπειτα από μία δύσκολη ημέρα. Μέσα από τη συγκεκριμένη position, ο Λέων έχει τη δυνατότητα να βρει ευκολότερα το κέντρο του και να ενεργοποιήσει το σημείο της καρδιάς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Utkata Konasana («Η στάση της Θεότητας»)

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη που δίπλα από τη λέξη «Παρθένος», υπάρχει η λέξη «Θεότητα», αφού ακόμη και εκείνοι που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την Αστρολογία, γνωρίζουν πόσο τελειομανείς μπορούν να γίνουν, ειδικά όταν αγαπούν πολύ κάτι. Μέσω της στάσης Utkata Konasana, οι Παρθένοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν για λίγα λεπτά… ρεπό από το «κυνήγι» του τέλειου και στη συνέχεια να επιστρέψουν ανανεωμένοι και ξεκούραστοι στον ίδιο αγώνα!

ΖΥΓΟΣ: Ardha Chandrasana – Chopasa («Η στάση του μισοφέγγαρου»)

Οι Ζυγοί είναι οι… μεγαλειότατοι του ζωδιακού κύκλου και δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα πως μερικές φορές, οι καταστάσεις θα παίρνουν άλλη τροπή από αυτή που επιθυμούν. Σε αυτό το σημείο έρχεται να τους βοηθήσει η yoga μέσω της «Στάσης του μισοφέγγαρου» για να βρουν τη χαμένη τους ισορροπία και να γίνουν λίγο πιο αποφασιστικοί με τις επιλογές που έχουν να πάρουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Shalabhasana («η Στάση της ακρίδας»)

Εξίσου δημοφιλής και η στάση που συστήνεται για τους Σκορπιούς, αφού πρόκειται για μία άσκηση που επιτρέπει στους μαθητευόμενους yogi να συγκεντρώνονται καλύτερα και να μπορούν να χαλαρώνουν από ενοχλητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα που τους ταλαιπωρούν. Η «Στάση της ακρίδας» είναι ιδανική για όλα τα ζώδια, αλλά ενδείκνυται για τους Σκορπιούς, οι οποίοι έχουν μία δυσκολία στο να κατανοούν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Viparita Virabhadrasana II («η Στάση του ανάποδου πολεμιστή»)

Μήπως ήρθε η ώρα κάποιος να…κόψει τη φόρα του Τοξότη; Ναι, είναι ευρέως γνωστό πως πρόκειται για ένα ζώδιο με υπερβολική και αστείρευτη ενέργεια, η οποία γίνεται πολλές φορές η αιτία, να αισθάνεται κόπωση. Στο σημείο αυτό έρχεται η «Στάση του ανάποδου πολεμιστή», για να τον βοηθήσει να πατήσει στα πόδια του, να είναι σε καλύτερη επαφή με το περιβάλλον, ώστε να κατακτήσει τους στόχους τους, χωρίς να οδηγηθεί πρώτα σε υπερκόπωση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Tadasana («η Στάση του βουνού»)

Εάν υπάρχει κάτι για το οποίο φημίζονται οι Αιγόκεροι αυτό είναι το ακούραστο πνεύμα τους, το οποίο δεν σταματάει μέχρι να καταφέρει αυτό που τριγυριζει στο μυαλό του. Φαντάσου τον σαν έναν ασταμάτητο ορειβάτη, που το μόνο που βλέπει είναι η κορυφή μπροστά τους. Κάπως έτσι λειτουργεί και ένας Αιγόκερως. Ακριβώς για αυτό, δεν υπάρχει καλύτερη στάση από την ομώνυμη «Στάση του βουνού», η οποία θα τον βοηθήσει να πάρει τις ανάσες που χρειάζεται, για να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά τον δρόμο του προς τον… ουρανό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Urdhva Dhanurasana («η Στάση της γέφυρα»)

Οι Υδροχόοι είναι άνθρωποι με όραμα, έμπνευση και φαντασία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως εργάζονται σε δημιουργικές θέσεις, που απαιτούν ιδέες out of the box, αφού είναι οι καλύτεροι στο είδος τους! Με τη βοήθεια που τους παρέχει η «Στάση της γέφυρας», έχουν τη δυνατότητα να «ανοίξουν» την καρδιά, για να «σπρώξει» πιο πολύ αίμα στον εγκέφαλο και να ονειρεύεται ακόμη περισσότερο!

ΙΧΘΥΕΣ: Matsyasana («Η στάση του ψαριού»)

Η συγκεκριμένη στάση βοηθάει τα Ψάρια να ανακαλύψουν τη μαγεία του mindfulness, κατανοώντας βαθύτερα τον εαυτό τους. Είναι μία από τις πιο πνευματικές στάσεις της yoga και είναι βέβαιο πως θα τα βοηθήσει να ξεμπλοκάρουν από ανόητες σκέψεις που μπαίνουν εμπόδιο στην πορεία τους.

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως μπορείς να βρεις ακριβείς οδηγίες για τις παραπάνω position, με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, συμπληρώνοντας τη σύντομη φόρμα του Astrology.gr, για να αποκτήσεις μία «πολύτιμη» Προσωπική Αστρολογική Πρόβλεψη ενός χρόνου, θα έχεις στη διάθεσή σου τις συμβουλές που χρειάζεσαι, για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να κατευθύνεις τη ζωή σου εκεί που εσύ θέλεις!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ