Γιατί να αντικαταστήσεις τον καφέ με το λεμόνι

Γιατί να αντικαταστήσεις τον καφέ με το λεμόνι

Βάλε το λεμόνι στη ζωή σου και δεν θα το μετανιώσεις.

Εκατομμύρια άνθρωποι πίνουν καφέ σε καθημερινή βάση για να έχουν ενέργεια, αλλά και επειδή τους αρέσει η γεύση του, ειδικά όταν περιέχει ζάχαρη. Δες γιατί να προτιμήσεις νερό με λεμόνι αντί του καφέ!

Παρά τα οφέλη του για την υγεία, ο καφές συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, ενώ όταν περιέχει ζάχαρη προκαλεί απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα και απότομες αυξομειώσεις της ενέργειας.

Το λεμόνι σε γιατρεύει από όλες τις ασθένειες και αν το δοκιμάσεις με λίγο ζεστό νερό το πρωί θα είσαι άρχοντας όλη την ημέρα. Επίσης να ξέρεις πως το λεμόνι αδυνατίζει.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να καταλάβεις γιατί να αντικαταστήσεις το λεμόνι με τον καφέ το πρωί:

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά Και τα δύο ροφήματα ενισχύουν το μεταβολισμό, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, ωφελούν την πέψη και προλαμβάνουν τον διαβήτη τύπου 2 και την παχυσαρκία. Το λεμόνι ωστόσο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που δεν υπάρχουν στον καφέ. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο που ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τις επιπτώσεις του στρες.

Ο καφές προκαλεί νευρικότητα Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, ανακουφίζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης όμως προκαλούν νευρικότητα και μπορούν να οδηγήσουν σε μία κατάσταση που είναι γνωστή ως αγχώδης διαταραχή λόγω καφεΐνης. Το νερό με λεμόνι, από την άλλη, περιέχει μόνο 25mg καφεΐνης ανά 250ml. Επομένως, πίνοντας νερό με λεμόνι αντί για καφέ, θα έχετε ενέργεια χωρίς να κινδυνεύετε από υπερβολικό άγχος.

Προβλήματα πεπτικού Η καφεΐνη έχει καθαρτική δράση επειδή απελευθερώνει την ορμόνη γαστρίνη στο στομάχι επιταχύνοντας τη λειτουργία του παχέος εντέρου. Επιταχύνει επίσης την περισταλτική κίνηση, δηλαδή την εναλλασσόμενη σύσπαση και χαλάρωση, από πάνω προς τα κάτω τόσο των λείων μυϊκών ινών του χιτώνα του στομάχου όσο και των διαμήκων μυών του γαστρεντερικού σωλήνα. Οι μεγάλες δόσεις καφέ, ωστόσο, προκαλούν έλκη στομάχου. Επιδεινώνει επίσης τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Το νερό με λεμόνι από την άλλη, βοηθά στην πέψη τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα.

Αϋπνία Το ήπαρ είναι ενεργό τη νύχτα, όταν γίνεται στο σώμα η αναγέννηση των κυττάρων. Δεδομένου ότι ο καφές περιέχει τετραπλάσια καφεΐνη από το νερό με λεμόνι, δεν είναι καλή ιδέα να καταναλώνεται απόγευμα ή βράδυ, καθώς προκαλεί αϋπνία και συχνές αφυπνίσεις.

Βλάπτει τους μυς Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης οδηγεί σε ραβδομυόλυση, μια οξεία και κάποιες φορές θανατηφόρα κατάσταση, κατά την οποία τα υποπροϊόντα της λύσης των μυϊκών κυττάρων συσσωρεύονται στα νεφρικά σωληνάρια και οδηγούν σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Η ραβδομυόλυση μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού, τοξικής δράσης φαρμάκων ή χημικών στους γραμμωτούς μύες, υπερβολικής άσκησης, σήψης, σοκ, και σοβαρής υπονατριαιμίας, μεταξύ άλλων ασθενειών και καταστάσεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα που πίνει ένα λίτρο καφέ που περιέχει περίπου 565mg καφεΐνης, μπορεί να εκδηλώσει ναυτία και εμετούς. Μπορεί όμως να πίνει την αντίστοιχη ποσότητα νερού με λεμόνι και να ωφελήσει την υγεία της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ