Πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι; Δείτε γιατί πρέπει να τα τρώτε (photos)

Πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι; Δείτε γιατί πρέπει να τα τρώτε (photos)

Το καρπούζι είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό καλοκαίρι, πέραν από τον καυτό ήλιο και τις όμορφες αποδράσεις στην παραλία έχει συνδεθεί και με την… κατανάλωση του καρπουζιού. Άλλωστε, πρόκειται για ένα φρούτο που μπορεί να προσφέρει στιγμές δροσιάς.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που προχωρούν σε μία… αλλόκοτη γευστική επιλογή, μια και συνδυάζουν το καρπούζι με την φέτα, ένα ακόμα προϊόν που γνωρίζει μεγάλη… αναγνώριση στην Ελλάδα. Βέβαια, για κάποιους άλλους αυτή η… συνταγή δεν θεωρείται και η καλύτερη.

Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε όλοι εδώ και χρόνια είναι πως το καρπούζι είναι και λίγο… μπελαλίδικο, μια και έχει πολλά κουκούτσια, τα οποία δεν είναι… συγκεντρωμένα, όπως γίνεται στο πεπόνι, το άλλο φρούτο της εποχής, αλλά είναι διάσπαρτα μέσα στο εσωτερικό του.

Όμως, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μας… προτρέπουν να μην πετάμε τα κουκούτσια από το καρπούζι. Τουναντίον, μια και μπορούν να καταναλωθούν, με την κατάλληλη… επεξεργασία και μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω στην gallery γιατί δεν πρέπει να πετάμε τα κουκούτσια…

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι πηγή θρεπτικών συστατικών

Τα κουκούτσια περιέχουν μαγνήσιο, που βοηθά στην λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και την διατήρηση της υγείας των οστών

Ακόμα έχουν σίδηρο που είναι απαραίτητος για το οξυγόνο στο σώμα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ