10+1 στρέιτ ηθοποιοί που ενσάρκωσαν με μεγάλη επιτυχία γκέι ρόλους

10+1 στρέιτ ηθοποιοί που ενσάρκωσαν με μεγάλη επιτυχία γκέι ρόλους

Ένα από τα σπουδαία πράγματα του να είσαι ηθοποιός, είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα παίζεις χαρακτήρες πολύ διαφορετικούς από τον εαυτό σου.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα του να είσαι ηθοποιός, είναι ότι σου δίνεται η δυνατότητα παίζεις χαρακτήρες πολύ διαφορετικούς από τον εαυτό σου. Τις περισσότερες φορές οι ηθοποιοί καλούνται να υποδυθούν ρόλους που δεν συνάδουν με την προσωπικότητα και τις πεποιθήσεις τους, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί που μπορεί να είναι στρέιτ στην πραγματική τους ζωή, αλλά έχουν αναλάβει να παίξουν γκέι ρόλους και μάλιστα κέρδισαν βραβεία για την ερμηνεία τους. Πιστεύετε ότι για έναν στρέιτ ηθοποιό είναι δύσκολο να παίξει τον ομοφυλόφιλο; Δείτε παρακάτω την λίστα μας με τους ηθοποιούς που το έκαναν, και μάλιστα πολύ καλά!

Τομ Χανκς

Σίγουρα στην κορυφή της λίστας μας δεν θα ήταν άλλος από τον Τομ Χανκς, ο οποίος υποδύθηκε τον ομοφυλόφιλο δικηγόρο Άντριου Μπέκετ στην ταινία “Φιλαδέλφεια”. Ο Μπέκετ απολύεται από μια ισχυρή νομική εταιρία της Φιλαδέλφεια όπου εργαζόταν ως δικηγόρος όταν οι εργοδότες του αντιλήφθηκαν ότι είναι φορέας του AIDS. Η ταινία είναι μία από τις πρώτες mainstream ταινίες του Χόλιγουντ που μίλησαν ανοιχτά και σοβαρά για το AIDS, την ομοφυλοφιλία και την ομοφοβία, ενώ χάρισε στον Τομ Χανκς ένα Όσκαρ.

Ματ Ντέιμον

Ο Ματ Ντέιμον ήταν υποψήφιος για μια Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του ως Σκοτ Θόρσον, εραστή και βοηθό του Λιμπεράτσε, στην ταινία “Behind the Candelabra”. Η ταινία φωτίζει την προσωπική ζωή του Λιμπεράτσε, και συγκεκριμένα τη σχέση του με το νεαρό Σκοτ Θόρσον, από την πρώτη στους συνάντηση στο Hilton του Las Vegas μέχρι τον πικρό, δημόσιο χωρισμό τους.

Μάικλ Ντάγκλας

Ο Μάικλ Ντάγκλας κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Έμμυ για τον ρόλο του ως Λιμπεράτσε στην ταινία “Behind the Candelabra”. Ο Λιμπεράτσε ήταν ένας βιρτουόζος πιανίστας, μοναδικός περφόρμερ και λαμπερός αστέρας στη σκηνή και την τηλεόραση. Το όνομά του έγινε συνώνυμο με το σόου και την ακραία πολυτέλεια, ενώ απέκτησε φανατικό κοινό.

Τζιμ Κάρεϊ

Ο Τζιμ Κάρεϊ ανέλαβε να παίξει το ρόλο του ομοφυλόφιλου Στίβεν στην ταινία “I Love You Phillip Morris”, η οποία είναι αρκετά πρωτότυπη και έχει ως θέμα ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που γνωρίζονται στη φυλακή. Σίγουρα οι εποχές έχουν αλλάξει και τίποτα δεν εκπλήσει όπως παλιά, καθώς η Γη δεν σταματά να γυρίζει επειδή ο Τζιμ Κάρεϊ φιλιέται με τον Γιούαν Μακγκρέγκορ σε μια ασυνήθιστη κωμωδία.

Τζέικ Τζίλενχαλ

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του ως Τζακ Τουίστ στην ταινία “To μυστικό του Brokeback Mountain”. Η πλοκή αφορά δύο καουμπόηδες, τον Ένις και τον Τζακ, οι οποίοι έρχονται σε ερωτική επαφή μεταξύ τους την ώρα που φυλάνε πρόβατα στο βουνό Brockback του Ουαϊόμινγκ. Παρότι στη συνέχεια δημιουργούν οικογένειες, η ανάμνηση αυτού του γεγονότος θα σημαδέψει ανεξίτηλα τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής τους, μέσα στα οποία θα προσπαθούν μάταια να εξορκίσουν τον απαγορευμένο τους έρωτα.

Χιθ Λέτζερ

Ο Χιθ Λέτζερ ήταν επίσης υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του Ένις στην ταινία “To μυστικό του Brokeback Mountain”. Αξίζει να πούμε ότι έκανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και θεωρείται από τις πλέον κερδοφόρες δραματικές ταινίες όλων των εποχών.

Τζάρεντ Λέτο

Ο Τζάρεντ Λέτο κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου όταν μεταμορφώθηκε για να υποδυθεί την Ρέιον, μια τρανς γυναίκα που πάσχει από AIDS, στο “Dallas Buyers Club”. Η ταινία κυκλοφόρησε σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών την 1η Νοεμβρίου 2013 και σε ευρύτερη διανομή στις 22 Νοεμβρίου 2013. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σον Πεν

Ο Σον Πεν κέρδισε Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Milk”. Είναι βασισμένη στη ζωή του Αμερικανού πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο.

Τζέιμς Φράνκο

Ο Σκοτ Σμιθ του Τζέιμς Φρανκο είναι η ήρεμη δύναμη που συγκρατεί τον οδοστρωτήρα του Χάρβεϊ Μιλκ, ο σύντροφός του που τον εμπνέει και τον παρακινεί να μετακομίσουν στο Σαν Φρανσίσκο.

Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν είχε παίξει αρκετούς gay χαρακτήρες, ωστόσο κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Τρούμαν Καπότε στην βιογραφική ταινία “Capote”. Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Τρούμαν Καπότε την περίοδο που έγραψε το βιβλίο του Εν Ψυχρώ.

Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύθηκε τον gay στην ρομαντική κομεντί “Valentine’s Day”, μια ταινία που παρακολουθεί τις ιστορίες μιας ετερόκλητης ομάδας ανθρώπων στο Λος Άντζελες οι οποίοι γνωρίζουν τον έρωτα και την απογοήτευση κατά τη διάρκεια της ημέρας των Ερωτευμένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ