Μάρτινς: «Για την ιστορία μας, για τους παίκτες, για όλους. Δεν είμαστε τίποτα λιγότερο από αυτούς»

Μάρτινς: «Για την ιστορία μας, για τους παίκτες, για όλους. Δεν είμαστε τίποτα λιγότερο από αυτούς»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στην κόντρα με την Γουλβς για την φάση των «16» του Europa League, την ετοιμότητα του Αλέν για το μεγάλο ματς και την προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά για την πρόκληση της αναμέτρησης με τους Άγγλους.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Γούλβερχαμπτον της Αγγλίας με την Γουλβς για την φάση των «16» του Europa League, με τους Ερυθρόλευκους να προέρχονται από 1-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Μία μέρα πριν την μεγάλη αναμέτρηση στο Νησί, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε για την μεγάλη κόντρα της Πέμπτης (05/08, 22:00) και το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση για τους Πειραιώτες.

Αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τη σκέψη που δημιουργεί το ισχυρό κίνητρο που υπάρχει για πρόκριση, τονίζοντας: «Η ομάδα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που είδα τις τελευταίες ημέρες. Είδα μια ομάδα που είναι δυνατή και όλοι ανυπομονούν για αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ένα πολύ μεγάλο ματς. Για την ιστορία μας, για τους παίκτες, για όλους. Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την Γουλβς. Εχουμε δουλέψει πολύ για να φτάσουμε ως εδώ. Είναι μια ευκαιρία για να περάσουμε στην επόμενη φάση και να συνεχίσουμε ακόμα πιο πέρα».

Σχετικά με το αν περιμένει να υπάρξουν διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι δήλωσε: «Δεν θα δούμε πολλές διαφορές στις δύο ομάδες, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Η Γουλβς εδώ και χρόνια έχει σταθερό τρόπο παιχνιδιού. Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Το ίδιο βέβαια γνωρίζουν και αυτοί για τον Ολυμπιακό. Η κάθε ομάδα όμως έχει τη στρατηγική της. Εμείς έχουμε το δικό μας πλάνο και αύριο θα το χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, προκειμένου να είμαστε εμείς οι νικητές και η ομάδα που θα προκριθεί».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι πριν από ένα χρόνο και ακόμα συνεχίζει να παίζει: «Δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι. Μου αρέσει να βρίσκω λύσεις. Είμαστε εδώ. Η πανδημία δεν δημιούργησε μόνο σε εμάς προβλήματα, αλλά γενικά στην κοινωνία. Επηρέασε πολλούς κλάδους, όπως και τον δικό μας. Μπορεί να υπάρχει κούραση, αλλά αυτό που βλέπω εγώ στις προπονήσεις είναι μια ομάδα συγκεντρωμένη και γεμάτη θέληση για να συνεχίσει ακόμα πιο πέρα. Ολοι είναι πρόθυμοι να τα δώσουν όλα και να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα».

Για την περίοδο της καραντίνας είπε: «Πραγματικά, πιο ανησυχητική ήταν η περίοδος των δύο μηνών που ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας. Τώρα βρισκόμαστε εδώ και συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο που περάσαμε».

Για το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Αλέν: «Είναι πολύ καλά. Είναι άριστος επαγγελματίας. Μαζί με τον Τζολάκη ανάγκασαν τον Σα να δουλέψει περισσότερο, πιο σκληρά και να φτάσει στο επίπεδο που τον είδαμε. Ο Αλέν είναι έτοιμος και απόλυτα συγκεντρωμένος. Περιμένουμε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις».

Για το ότι η Γουλβς παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρα της: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα της Γουλβς. Το δείχνει η πορεία της. Ειδικά μέσα στην έδρα της. Ξέρουμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Μια ομάδα που είναι κυνική. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως και εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε ο Ολυμπιακός. Το είδαν στο Καραϊσκάκη. Δεν είμαστε τίποτα λιγότερο από αυτούς. Περιμένω να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας και είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί, αφού το κίνητρο είναι πολύ υψηλό. Ολες οι ομάδες που έχουν φτάσει ως εδώ έχουν φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να προκριθεί. Εμείς είμαστε μία από αυτές και θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στη διοργάνωση».

Τέλος για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του: «Δεν θα κουραστώ να το λέω. Εχουμε κάνει μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μέσα από αυτή την πορεία έχει αποκαταστήσει τη φήμη του. Εχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Εχουμε φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Εχουμε κάνει τους φιλάθλους μας περήφανους και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας. Αυτή η ομάδα έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ