Ο Ρόις τους είδε όλους να έρχονται και να φεύγουν… (pic, vids)

Ο Ρόις τους είδε όλους να έρχονται και να φεύγουν… (pic, vids)

Κάτοικος Βεστφαλίας θα παραμείνει μέχρι το 2024, ο Μάρκο Ρόις και στα 12 χρόνια με την φανέλα της Ντόρτμουντ, έχει δει πολλούς να έρχονται και να φεύγουν.

Αιώνια πιστός στην αγαπημένη του Ντόρτμουντ δηλώνει ο Μάρκο Ρόις. Ο Γερμανός μέσος, ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα της Βεστφαλίας και θα παραμείνει αρχηγός της ως το 2024, μειώνοντας μάλιστα κατά πολύ τις αποδοχές του.

Από το 2012, όταν και πήγε από την Ντόρτμουντ, στην Γκλάντμπαχ, ο Ρόις, είδε πολλούς να έρχονται, αλλά να φεύγουν. Λίστα με μεγάλα ονόματα όπως ο Λεβαντόφσκι, ο Γκέτσε, ο Ομπαμεγιάνγκ, ο Χάαλαντ και άλλοι.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη επιστροφή του Ρουντ Φαν Νιστελρόι

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, αυτό του Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον Νορβηγό να αποχωρίζεται τον Ρόις, για τα «πετροδόλαρα» και τους πιθανούς τίτλους με την Μάντσεστερ Σίτι. Μαζί, κατέγραψαν 68 συμμετοχές, ενώ συμμετείχαν και σε 17 γκολ των Βεστφαλών.

Κατά γενική ομολογία, με τους Γκέτσε και Λεβαντόφσκι, συνέθεσε μία από τις καλύτερες «τριπλέτες» της Ντόρτμουντ. Παρόλο που αγωνίστηκαν μαζί μόλις μία χρονιά (2012-2013), κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του Champions League, το 2013 στο Γουέμπλεϊ, όπου και ηττήθηκαν από την «αιώνια» αντίπαλο Μπάγερν Μονάχου (2-1 στην παράταση).

Αναφορά δεν θα μπορούσε να μην γίνει και στη συνύπαρξή του με τον Πίερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Αγωνίστηκαν μαζί από το 2013, μέχρι το μέσον της σεζόν 2017-2018, όταν και ο Γκαμπονέζος μετακόμισε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ. Είχαν κοινή συμμετοχή σε 22 γκολ της ομάδας τους, σε όλες τις διοργανώσεις και χαρακτηριστικό «highlight» της φιλίας τους, ο τρόπος που πανηγύριζαν τα γκολ τους.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο Ρόις δέχτηκε προτάσεις, με πολλά χρήματα, για να αποχωρήσει από την Βεστφαλία. Η Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμη και η Μπάγερν, «άπλωσαν» τον πειρασμό των ευρώ μπροστά του, αλλά εκείνος δεν συγκινήθηκε. Τι και αν ήρθαν και έφυγαν ένα σωρό αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αυτός παρέμεινε πιστός, στην αγαπημένη του Ντόρτμουντ. Η μοίρα τον ανταμείβει, με την διεκδίκηση και γιατί όχι, κατάκτηση της φετινής Μπουντεσλίγκα. Ο… τελευταίος πιστός, ευελπιστεί να σηκώσει την κούπα του πρωταθλήματος, με το σήμα της ομάδας του στην καρδιά.

Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ