Σαν σήμερα – Όταν ο Θρύλος σκόρπισε τη Λεβερκούζεν (vid)

Σαν σήμερα – Όταν ο Θρύλος σκόρπισε τη Λεβερκούζεν (vid)

19 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Ολυμπιακός διέλυε με 6-2 στην πρεμιέρα του Champions League, τη φιναλίστ της περσινής σεζόν Μπάγερ Λεβερκούζεν

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 19 χρόνια, ο Ολυμπιακός έγραφε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες όχι μόνο στη δική του ευρωπαϊκή ιστορία αλλά και όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν σκορπούσε στους… έξι ουρανούς την φιναλίστ του Champions League, Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ήταν η χρονιά που οι ερυθρόλευκοι είχαν ακόμα ως έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης το οποίο εκείνη τη βραδιά έμοιαζε με ένα μικρό «ηφαίστειο».

Το σύνολο του Τάκη Λεμονή ερχόταν αντιμέτωπο στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν Μπάγερ Λεβερκούζεν, σε μία βραδιά που έμελλε να μετατραπεί σε θρίαμβο.

Οι Γερμανοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22′ με τον Σνάιντερ όμως η ισοφάριση ήρθε άμεσα, μόλις 5 λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Κλάινε.

Στο 38′ ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα το ματς παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έγραφε το 3-1 για την ομάδα του Πειραιά με προβολή έπειτα από τρομερή ενέργεια και ασίστ του Χρήστου Πατσατζόγλου.

Στην επανάληψη, ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ξαναχτύπησε δις, γράφοντας με πέναλτι το 4-1 και με μία ατομική ενέργεια το 5-1, στο 63′ και το 73′ αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά στα τρία γκολ με τον Σνάιντερ από το σημείο του πέναλτι στο 78′ αλλά 3 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, ο Παρ Ζέτερμπεργκ έβαλε το κεράσακι στην τούρτα και με ένα αριστοτεχνικό φάουλ έγραψε το τελικό και θριαμβευτικό 6-2, «σφραγίζοντας» μία από τις ιστορικότερες βραδιές των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης.

 

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (83′ Οφορίκουε), Καρεμπέ, Ζιοβάνι (86′ Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (90′ Ντρασένα), Ζε Ελίας, Άντζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης.

Λεβερκούζεν: Τζούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71′ Ογίγκβε), Βράνιες, Σνάιντερ (51′ Μπρντάριτς), Νόιβιλ, Ράμελοφ, Κλάινε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ