Ίντερ-Μίλαν: Ντιμάρκο και Λεάο, παίζουν τα «ρέστα» τους, για τον τελικό (pic, vids)

Ίντερ-Μίλαν: Ντιμάρκο και Λεάο, παίζουν τα «ρέστα» τους, για τον τελικό (pic, vids)

Ίντερ και Μίλαν, αναμετρώνται απόψε (16/5, 22:00) στα ημιτελικά του Champions League, με τους «νερατζούρι» να έχουν το προβάδισμα και τους «ροσονέρι» να... ελπίζουν λόγω της επιστροφής του Λεάο.

Ίντερ και Μίλαν διασταυρώνουν τα… ξίφη τους, στον επαναληπτικό του 2-0, για τα ημιτελικά του Champions League, με την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι να έχει -για την ώρα- το προβάδισμα, αλλά ο Στέφανο Πιόλι ελπίζει σε ανατροπή λόγω της επιστροφής του Ραφαέλ Λεάο. Για τους «νερατζούρι» ξεχωρίζει -μεταξύ άλλων- ο Φεντερίκο Ντιμάρκο.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Το ταξίδι στο Ισραήλ και τα φιλικά

Σε απόλυτο αφεντικό εξελίχθηκε η Ίντερ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Τζέκο και Μικιταριάν διαμόρφωσαν το 2-0 μέσα σε 11 λεπτά και παρότι κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι η Μίλαν, δεν πέτυχε το γκολ που «άξιζε», σύμφωνα με τα xGoals (0,9).

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της Ίντερ, είναι ο Φεντερίκο Ντιμάρκο. Ο Ιταλός αμυντικός, έχει μεγάλη επιρροή στην φετινή σεζόν της ομάδας του, στο Champions League.

Ο ακραίος μπακ έχει πέντε ασίστ, από ανοιχτό παιχνίδι, δηλαδή όχι τις στατικές φάσεις, τα περισσότερα από κάθε παίκτη, στη φετινή διοργάνωση. Επίτευγμα αξιοσημείωτο, αν αναλογιστεί κανείς πως ισοφάρισε την επίδοση των Σαμουέλ Ετό (2010-11) και Γουέσλι Σνάιντερ (2009-10), στην ιστορία της Ίντερ, στο Champions League.

Ο Ραφαέλ Λεάο, δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, λόγω προβλήματος στον μηρό και έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην έχουν απάντηση, στα προβλήματα που δημιουργούσε η Ίντερ.

Ο παίκτης της χρονιάς στη Serie A, για την περασμένη σεζόν, μετρά 12 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά μόλις ένα σε 10 εμφανίσεις του στο Champions League. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει μεγάλη επιρροή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του Στέφανο Πιόλι. Ανά 90 λεπτά, έχει εμπλοκή σε 4 τελικές προσπάθειες, κατά μέσο όρο. Αναλυτικότερα, ο Πορτογάλος επιθετικός, πραγματοποιεί 2 τελικές ο ίδιος, δημιουργεί 1,5, ενώ συμμετέχει και στο «χτίσιμο» 0,6 τελικών. Μόνο ο Αλέξις Σαλαμάκερς έχει καταγράψει τόσες, αλλά έχει παίξει λιγότερα από τα μισά λεπτά του Λεάο.

Σίγουρα, το προβάδισμα που πήραν οι «νερατζούρι» στο πρώτο παιχνίδι, πιθανότατα θα τους χαρίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια του μεγάλου τελικού. Αν όμως υπάρχει κάτι να δώσει ελπίδες στους «ροσονέρι», αυτό είναι η διαφαινόμενη επιστροφή του Λεαό.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ