Μάντσεστερ Σίτι: Βάζει τέλος στην κατάρα των αγγλικών εμφυλίων

Μάντσεστερ Σίτι: Βάζει τέλος στην κατάρα των αγγλικών εμφυλίων

Η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να ανατρέψει τα εις βάρος της 1-0 για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Αν τα καταφέρει, βάζει τέλος στην κατάρα των αγγλικών εμφυλίων.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται στο Έτιχαντ την Τότεναμ, με σκοπό να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού και να βρεθεί για δεύτερη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ημιτελική φάση του Champions League.

Μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για τον φετινό στόχο των Πολιτών, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση όλων των διαθέσιμων τίτλων (Premier League, Champions League, FA Cup, League Cup). Αλλά πόσο δύσκολο είναι ο αποψινός αγώνας να κρατήσει το όνειρο ζωντανό;

Αν κοιτάξει κάνεις προσεκτικά την προϊστορία της Σίτι κόντρα σε αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα διαπιστώσει ότι οι «εμφύλιοι» είναι… ο κρυπτονίτης για την ομάδα του Μάντσεστερ. Πιο αναλυτικά, οι Πολίτες έχουν έρθει αντιμέτωποι πέντε φορές με ομάδα από την ίδια χώρα, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα έχουν δυο αποκλεισμούς, κόντρα σε Τσέλσι (1970-1971) και Λίβερπουλ (2017-2018).

Από την άλλη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι αποφασισμένη να δώσει τα πάντα για να μπορεί να πάρει την πρόκριση απόψε. Μπορεί ο Καταλανός τεχνικός να έχει καταστήσει σαφές με τις δηλώσεις του ότι η Σίτι δεν είναι ακόμα έτοιμη να κατακτήσει το Champions League ή ότι αυτός δεν ήρθε στους Πολίτες για να κατακτήσει το τρόπαιο με τα… μεγάλα αυτιά, θέλοντας να «αποφορτίσει» τους παίκτες του από το «πρέπει», ωστόσο αυτή η τακτική μάλλον δεν πιάνει, καθώς τα αποτέλεσμα δεν είναι ανάλογα.

Αποτελέσματα τα οποία δεν είναι αρεστά και στους διοικούντες της Σίτι, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ο στόχος τους είναι η κορυφή της Ευρώπης. Πλέον, οι Πολίτες καλούνται να πετύχουν κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνουν ποτέ στην ιστορία της στο Champions League. Να πάρουν πρόκριση σε νοκ άουτ φάση μη έχοντας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι. Αν τα καταφέρουν, θα ανεβούν αυτόματα level και θα γίνουν μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ