Ο νόμος των «μεγάλων» του Champions League

Ο νόμος των «μεγάλων» του Champions League

Επέβαλαν από νωρίς το νόμο των ισχυρών, έχουν το απόλυτο, μοιάζουν ανίκητες και η πορεία προς τους «16» του Champions League είναι πλέον τυπική διαδικασία...

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, ανέκαθεν αποτελούσε την διοργάνωση των φαβορί, την διοργάνωση που οι ισχυρότεροι έθεταν από νωρίς τις βάσεις για την πορεία προς την κατάκτηση της κούπας με… τα μεγάλα αυτιά.

Σαφέστατα υπήρξαν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του θεσμού, από το 1993 έως σήμερα, ωστόσο οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες έδειχναν την δυναμική τους από την φάση των ομίλων.

Άλλωστε αυτό είναι το Champions League, η διοργάνωση των πρωταθλητών, των καλύτερων ομάδων ανά χώρα.

Οι τρεις πρώτες στροφές είχαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, κάποιες εκπλήξεις που πραγματοποιήθηκαν και κάποιες που δεν έγιναν στο τσακ…

Παράλληλα υπάρχουν και τρεις ομάδες που μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής έχουν εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του εκάστοτε ομίλου και ουσιαστικά χρειάζονται ένα ακόμα τρίποντο για να «σφραγίσουν» την είσοδό τους στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αυτό λοιπόν διαδραματίστηκε στη χτεσινή, πρώτη «γεύση» της 3ης αγωνιστικής ημέρας του Champions League,  όταν οι Παρί, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι επέβαλαν την κυριαρχία τους και έκαναν το 3/3, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς.

Αναμφισβήτητα αποτελούν γίγαντες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, δείχνοντας πως δεν αστειεύονται στην υπόθεση της πρόκρισης από το Group Stage. Μετέπειτα φυσικά τόσο οι Παριζιάνοι, όσο και οι «Πολίτες» αποκλείονται, δίχως να φτάσουν στην πηγή, σύμφωνα με τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη οι Βαυαροί δείχνουν κάθε χρόνο την απαραίτητη σταθερότητα και σοβαρότητα προκειμένου να πάνε στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Οι τρεις αυτοί σύλλογοι είναι μέρος των  τεσσάρων πρώτων ομίλων που αγωνίστηκαν εχτές και πλέον καθιστούν τυπική διαδικασία την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, ενώ είναι οι μόνες ομάδες που έχουν το 3/3 φέτος.

Η ανανεωμένη και «έτοιμη για όλα» Παρί Σεν Ζερμέν, βγάζει στο χορτάρι έναν τρελό επιθετικό ρυθμό και με ενορχηστρωτή τον Άνχελ Ντι Μαρία, σφυροκοπά τις αντίπαλες άμυνες. Το χθεσινό 5-0 στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ με τρεις ασίστ του Αργεντινού, αποτυπώνει την όρεξη και τους στόχους των πρωταθλητών Γαλλίας.

Παράλληλα η επιστροφή του Εμπαπέ (ο νεότερος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ)  προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επιθετική γραμμή. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια η Παρί διέλυσε με 3-0 την Ρεάλ και πέρασε από το καυτό «Αλίσα Μιγέν» με 1-0.

Στον δεύτερο όμιλο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κάνει τρομερές εμφανίσεις έχει όμως έναν βαθμό,  οι Βαυαροί προελαύνουν και μοιάζουν να έχουν «καθαρίσει» με 9 βαθμούς. Εχτές τα βρήκαν πολύ δύσκολα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και πέρασαν με πολύ κόπο από το Φάληρο με σκορ 3-2.

Την προηγούμενη αγωνιστική συνέτριψαν  με το απίστευτο 7-2 την φιναλίστ Τότεναμ στο Λονδίνο,ενώ στην πρεμιέρα των ομίλων είχαν επικρατήσει «σβηστά» του Ερυθρού Αστέρα με 3-0.

Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δείξει την ανωτερότητά της στο Group C, παρότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η Σαχτάρ και η Αταλάντα δεν θεωρούνται αμελητέες ποσότητες.

Οι Ιταλοί έκαναν το λάθος να προηγηθούν στο «Etihad Stadium» και το πλήρωσαν με πέντε γκολ στην πλάτη, ενώ ο Στέρλινγκ πέτυχε χατ τρικ στο τελικό 5-1 των «Citizens».

Στο πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών, η Σαχτάρ (0-3) και η Ντινάμο (2-0) δεν στάθηκαν εμπόδιο στην πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Παράλληλα με τις μοναδικές ομάδες που φιγουράρουν στην κορυφή των ομίλων τους και  έχουν κάνει ξεκάθαρο το ποιος είναι το αφεντικό της υπόθεσης, η έκπληξη της περσινής σεζόν έρχεται να δηλώσει παρών και να θέσει υποψηφιότητα για το 3/3, κάτι που θα δούμε αν θα πραγματοποιηθεί στη σημερινή αγωνιστική βραδιά.

Τα μωρά του Άγιαξ απέδειξαν σε όλη την Ευρώπη πως το ποδόσφαιρο είναι απλό, ωστόσο χρειάζεται πίστη, δουλειά, αφοσίωση και προσήλωση.

Παρότι τα μεγάλα ονόματα έφυγαν για άλλες ομάδες, όσοι παρέμειναν στον Αίαντα έχουν να αποδείξουν πολλά και φυσικά να κάνουν ευρέως γνωστό πως δεν αποτελούσαν απλώς ρεζέρβες της περσινής επιτυχημένης σεζόν, αλλά κάλλιστα θα έδιναν το μέγιστο σε κάθε ευκαιρία, όντας άξιοι αντικαταστάτες των βασικών.

Οι πρωταθλητές της Eredivisie  συνεχίζουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στοχεύουν να προχωρήσουν βήμα βήμα προς την απόλυτη καταξίωση. Ως «άρχοντες» του 8ου ομίλου, οι Ολλανδοί έκαναν το 2/2 κόντρα σε Λιλ (3-0) και Βαλένθια (0-3).

Σήμερα είτε θα μπουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν πετύχει το απόλυτο, είτε θα παραμείνουν στους έξι βαθμούς και θα παλέψουν για την πρώτη θέση.

Αντίπαλος η ανανεωμένη Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ, στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», σε ένα παιχνίδι όπου τα νέα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα λάμψουν και οι έμπειροι συμπαίκτες ή και αντίπαλοι τους θα προσδώσουν την τέλεια πινελιά.

Όλοι περιμένουν ένα συναρπαστικό ματς που  σαφέστατα θα σημαίνει πολλά για το μέλλον του Group H.

Ο νόμος των «μεγάλων» του Champions League πλανάται και εδραιώνεται κάθε αγωνιστική σεζόν. Μπορεί να μην έχουν το απόλυτο των τριών πρώτων αγωνιστικών, μπορεί να έχουν επτά βαθμούς και να μην έχουν ξεκαθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο η Ατλέτικο και η Γιουβέντους είναι τα αφεντικά του 4ου ομίλου.

Αμφότερες έχουν από δύο νίκες και την μεταξύ τους ισοπαλία στο «Wanda Metropolitano»,έχοντας την απόλυτη ισορροπία και  δείχνοντας σε Λοκομοτίβ Μόσχας και Μπάγερ Λεβερκούζεν πως δεν έχουν τύχη για την πρόκριση στους «16».

Αυτές λοιπόν είναι οι «μεγάλες» του φετινού Champions League που έχουν επιβληθεί από πολύ νωρίς και έχουν μετατρέψει τον δεύτερο γύρο των αγώνων του Group Stage σε τυπική διαδικασία.

Κανείς δεν ξεγράφει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ. Τη Νάπολι και τη Ντόρτμουντ, ωστόσο την δεδομένη χρονική στιγμή άλλοι σύλλογοι επιβάλουν τον νόμο των μεγάλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ